På Grøstad har dyra det godt den tiden de lever. Det har bidatt sterkt til den økende etterspørselen.
Foto
Marit Haugdahl

Kamp om øko-ribba

Publisert: 12. desember 2014 kl 12.00
Oppdatert: 8. januar 2015 kl 14.04

– Vi fikk veldig mange forhåndsordrer, men får levert antall kilo frossen ribbe fra Grøstad gris ut ifra hvor mye Grøstadprodukter vi selger ellers i året. Da vi fikk inn omkring 50 kilo ribbe, så vi at det var omtrent 40 kilo for lite, forteller ferskvaresjef Øystein Solberg, ved Meny Union Brygge til Dagsavisen Fremtiden.

Dermed fikk de siste på bestillingslista telefon fra ferskvareavdelingen, med tilbud om kjøpe ribbe fra Jæren Smak i stedet. Dette er også en produsent som legger stor vekt på dyrevelferd, men grisene er ikke økologiske.

– De aller fleste takket ja til dette byttet. Det er tydelig at dyrevelferden er det som veier tyngst for de fleste av kundene, sier Solberg.

Grøstad gris er landets eneste leverandør som, i hvert fall i noen vesentlig grad, leverer økologisk kjøtt fra frilandsgris til dagligvarehandelen.

Flere butikker bekrefter at etterspørselen etter økologisk kjøtt har økt voldsomt de siste årene.

– Vi skal ikke glemme hvilken makt vi som forbrukere sitter med. Økt etterspørsel betyr økt produksjon, sier Gry Beate Knapstad, som eier og driver Grøstad gård på Re i Vestfold.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb