Foto: Marit Haugdahl

Matsentralen-sjef anmeldt for grovt underslag

Publisert: 17. desember 2018 kl 09.38
Oppdatert: 2. januar 2019 kl 11.17

Daglig leder av Matsentralen i Bergen, Olav Berg, er politianmeldt for grovt underslag, skriver Bergens Tidende. Ifølge avisen har Berg overført 800.000 kroner fra Matsentralen sin bankkonto til seg selv. 

 NRK skriver at det hele ble avslørt i forrige uke, da banken meldte fra til organisasjonene om det de mente var mistenkelig overføringer. 

– Alt er min skyld. Jeg har ingen å skylde på, sier Berg selv til Bergens Tidende.

Berg er lei seg for hva han har gjort, og han sier at pengene er tapt på internettspill. 

– Vi må gå ut med dette offentlig, fordi vi er avhengig av at folk har tillit til oss, sier styreleder Arne Liljedahl Lynngård til avisen.

Berg er avskjediget fra stillingen sin som daglig leder.

På lørdag publiserte Matsentralen Norge på sin Facebook-side at «styret i Matsentralen Bergen har politianmeldt daglig leder for grovt økonomisk underslag».

De skriver videre at «etter det det vi kjenner til har det forgått økonomiske uregelmessigheter høsten 2018. Vi i Matsentralen syns dette er en veldig trist sak for både daglig leder og for oss. Daglig leder har vært en svært viktig person for Matsentralen og vedkommende har gjort en formidabel jobb. Daglig leder har vært en ressurs og en pådriver for å løfte Matsentralen og arbeidet utrettelig for å fordele overskuddsmat i Bergensregionen. Innsatsen for Matsentralen vil bli savnet».

Ledige stillinger – Dagligvarejobb