Coop lanserer mobilbetaling

Publisert: 21. august 2019 kl 15.36
Oppdatert: 22. august 2019 kl 12.19
– Vi gleder oss over endelig å kunne tilby mobilbetaling til medlemmene våre. Coop-appen benyttes allerede i dag for å registrere kjøpeutbytte og andre medlemsfordeler, og ved å legge inn muligheten for å betale vil handleturen forenkles ytterligere, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge i en pressemelding.

Coopay ruller ut i puljer, og de første medlemmene har allerede fått tilgang. For å bruke Coopay må kunden aktivere tjenesten i Coops medlemsapp. Videre scanner du QR-koden i appen når du skal betale i kassen – på samme sted hvor medlemskortet scannes i dag. Coopay vil registrere medlemsfordelene og betaling i én handling. 

– Vi ser at løsningene gjør hverdagen enklere og mer effektiv for medlemmene våre, som også er våre eiere, sier Vik-Mo.

I et års tid har Coop jobbet med betalingsløsningen. De to største årsakene til at kjedene ikke vil ta i bruk Apple og Google Pay er at det er dyrere for kjøpmennene, og at man mister tilgang til brukerdata, skriver E24

–Folk flest bruker ikke mobilbetaling, men appen vår er veldig populær, dette er jo bare en forlengelse av appen man allerede bruker, sier sjef for betaling og ID i Coop, Kristian Bjørseth til E24. 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb