Foto: Nortura sin Facebook-side.

Nortura skal fortelle en ny historie om Gilde-kjøttet

Publisert: 1. mars 2019 kl 09.49
Oppdatert: 11. mars 2019 kl 10.39

– Vi har fått til noe med måten vi produserer mat på i Norge, og Gilde er sentral i den fortellingen, sier Eskil Pedersen i Nortura til Nationen

I en ny Gilde-reklame presenteres den norske kua og Gilde som en del av løsningen på et globalt klimaproblem. 

Vi tar i bruk våre naturgitte forutsetninger for matproduksjon på en god måte i Norge. Kombinert med lite bruk av antibiotika får vi sunnere kjøtt og lavere klimagassutslipp. Et bra utgangspunkt når vi jobber videre for et enda mer bærekraftig landbruk, skriver Nortura på sin Facebook-side. 

Under overskriften «En hyllest til gress-eterne blant oss» informerer Gilde om at to tredeler av landbruksarealet i Norge egner seg best til gress. «Kombinerer man det med spredte gårder, lav medisinering og rekordlav bruk av antibiotika, får man friske dyr med sunnere kjøtt og lavere klimautslipp. 63 prosent mindre enn i resten av verden – for å være presis», reklameres det.

Assisterende kommunikasjonsdirektør Eskil Pedersen i Nortura sier til Nationen at reklamen representerer en ny type kommunikasjon fra Gilde, der samfunnsansvaret vektlegges mer enn før.

– Vi opplever, særlig i dialog på sosiale medier, at forbrukerne er engasjerte, bevisste og har forventninger til oss. Derfor er det naturlig at vi også kommuniser mer på samfunnsansvarområdene, sier han.

Å vise fram den norske bonden, dyrevelferden og bærekraften i produksjonen er blitt stadig viktigere, påpeker Pedersen. Gilde skal nå vise fram den norske kua som klimaku. Også overgang fra plastemballasje til bioplast har blitt en del av Gildes reklame.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb