Orkla signerer europeisk plasterklæring

Publisert: 23. september 2019 kl 10.04
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Det europeiske samarbeidsinitiativet The Circular Plastics Alliance lanserte fredag sin visjon for mer resirkulert plast i Europa. Orkla er blant selskapene som forplikter seg til å bidra, i selskap med Unilever, Nestlé, Pepsico og flere andre internasjonale aktører. 

– Plast er et godt emballasjemateriale, men vi må sørge for at det blir gjenvunnet og ikke havner i naturen. Vi setter stor pris på dette felleseuropeiske initiativet, og har selv bidratt til utarbeidelsen av erklæringen. Bransjen og myndighetene må samarbeide for å etablere sirkulære verdikjeder for plast, sier direktør for bærekraft Ellen Behrens i Orkla. 

Ved å signere erklæringen forplikter aktørene seg til å designe produkter og emballasje for gjenvinning, bruke mer resirkulert plast og øke etterspørselen etter resirkulert plast. Målet er å ta i bruk ti millioner tonn gjenvunnet plast i Europa innen 2025.

– Ett av Orklas bærekraftsmål er å utvikle mer miljøvennlig emballasje og produkter med redusert miljøfotavtrykk. Vi er med i flere forskningsprosjekter for å bygge kompetanse på hvordan vi kan gjøre oss mindre avhengig av plast fremover og flytte det inn i en sirkulær økonomi, sier Behrens.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb