Det var kasserer Ivar Hvidstein på Rema 1000 Øya i Larvik som oppdaget at noen stjal en handlepose fra innsamlingsvognen til hjelpeorganisasjonen HjelpeRingen sist fredag. Foto: Rema 1000 Øya

Stjeler donert mat: – Noe av det mer smålige jeg har sett

Publisert: 13. desember 2019 kl 13.19
Oppdatert: 13. desember 2019 kl 14.04

Handlevognen med teksten «Gi noen din hjelp» er å se i flere dagligvarebutikker i Larvik. Her kan kunder kjøpe inn ekstra mat og plassere det i vognen. Maten blir senere fordelt til personer og familier som trenger hjelp før jul.

Den siste tiden har det blitt stjålet fra flere av vognene i dagligvarebutikkene i Larvik, melder Østlands-Posten

– Jeg er en forholdsvis rolig og en avbalansert 65-åring, men det kokte inni meg. Man tar ikke fra folk som har lite fra før av, sier Hvidstein til Dagligvarehandelen.

Det var han som oppdaget tyveriet sist fredag.

– Det som skjedde var at det var to personer i butikken. Den ene personen oppholdt meg i kassen, og da de gikk ut, så jeg at en av posene som lå i innsamlingsvognen var borte.

Varene på bakrommet

Nå har Rema-butikken i Larvik valgt å legge varene fra innsamlingsvognen i en handlekurv på bakrommet.

– Denne vognen er nå konstant tom. Så fort kundene legger varer her, legger vi det på bakrommet. Han som henter varene vet at de nå står bak. 

Rema-kjøpmann Henrik Sørensen Hoff forteller til Dagligvarehandelen at de vil politianmelde saken. 

– Dette er noe av det mer smålige jeg har opplevd. Her er det kunder som ønsker å donere varer til noen som ikke har mulighet til å fylle opp handlevognen sin før jul. 

– Som vi kjenner til, har det kun vært dette ene tilfellet i vår butikk. Vi ønsker å fortsette å støtte slike organisasjoner. Desember er en tid mange ønsker å hjelpe til, sier kjøpmannen.

Tok varer fra vogna

Også kjøpmannen på Meny Øya, Øyvind Polsrød, har opplevd at noen har tatt mat fra innsamlingsvognene. 

– Vi hadde en episode på lørdag, hvor det kom noen og tok varer fra vogna, forteller Polsrød til TV 2.

Saken fortsetter under annonsen

– Det kan være at de som forsyner seg av vognen trenger varene, men da hjelper de bare seg selv. Vi vil gjerne at det skal gå via organisasjonen, slik at det blir jevnt fordelt. 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb