Frukt- og grøntansvarlig Elisabeth Due hos Meny Skedsmo Senter er veldig fornøyd med den nye appelsinjuicepressen.

Appelsinjuicepresse

– En god investering

Publisert: 22. januar 2020 kl 09.43
Oppdatert: 22. januar 2020 kl 09.43

– Da vi åpnet for litt over to år siden, fikk vi spørsmål om vi ville ha en slik juicepresse. Etter flere vurderinger sa vi nei. Vi visste ikke nok om juicepressen og hvor stor plass den trengte, sier frukt- og grøntansvarlig Elisabeth Due hos Meny Skedsmo Senter. 

15 Meny-butikker

I etterkant har Elisabeth vært på flere nyåpninger av Meny-butikker, der hun så appelsinjuicepressen i aksjon. Det ga lyst til å prøve den selv. 

– Vi ville se om det kunne gi det lille ekstra til kundene. Jeg tror det er viktig at det skjer litt ute i butikken, sier Elisabeth.

Det er rundt 15 Meny-butikker som har appelsinjuicepresse, og Elisabeth Due er glad Meny-butikken på Skedsmo er én av dem. 

– Det er en god investering. Salget har vært godt. Vi har snart rundet 500 salg, så det er over all forventning. 

– Ikke mye søl

De ansatte i butikken har plassert appelsinjuicepressen strategisk i frukt- og grøntavdelingen. Erfaringene viser at kundene like gjerne presser sin egen juice som å ta en av de ferdigpressede juicene som står ved siden av.

– Vi har også plassert ferdigpresset juice foran varmmatdisken, slik at kundene som går direkte til disken får muligheten til å ta de også, sier Due. 

– Blir det fort mye søl rundt pressen?

– Nei, det blir ikke mye søl, men hvis man ikke følger med, kan det fort hope seg opp med appelsinskall. Når kundene fyller på en flaske, går det en del appelsiner. Hvis det blir liggende for mange skall, blir det en vaskejobb. Og det har skjedd et par ganger, røper Due.

– Vi demonterer pressen hver kveld og legger den i oppvaskmaskinen. De delene som ikke går inn i maskinen, blir spylt. Det tar fem minutter å vaske pressen, og to minutter å demontere den.

Egen måler

Juicepressen er utelukkende beregnet for appelsiner. Det må også være en viss størrelse på appelsinene, og her har butikken en egen måler som viser om de har riktig størrelse.

Saken fortsetter under annonsen

– Etter det jeg vet, er det ikke planlagt andre type juicer. Foreløpig er det kun pressede appelsiner. 

Kommunikasjonssjef Nina Horn Hynne i Meny sier i en e-post til Dagligvarehandelen at kundene deres er fornøyde og at salget er godt.

– Vi er i økende grad opptatt av skreddersøm i våre butikker. Det vil si at de er tilpasset sin beliggenhet og kundegruppe, som betyr at ikke alle våre elementer vil være i alle butikker, sier Horn Hynne, som ikke ønsker å kommentere appelsinjuicepressen i detalj. 

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb