Nytt og nyttig: Smart Supply lanserer nyheten potetlokk.

Effektivt mot grønne poteter

Publisert: 25. september 2020 kl 11.08
Oppdatert: 29. september 2020 kl 08.43

– Poteter med lyst skall blir veldig fort grønne på grunn av lyset. For å beskytte dem ble det bestilt inn Coops potetlokk, forteller butikksjefen.

Michelsen konstaterer at lokket har hatt effekt.

– Vi har mindre svinn av disse potetene enn før. Med en gang vi fikk lokket, var det flere kunder som lurte på om vi ikke hadde flere løsvektpoteter igjen. Men nå finner kundene potetene.

I mai i fjor skrev Dagligvarehandelen om ideen til butikksjef Bjarne Larsen hos Extra Nesttun, som kom på ideen med potetlokk. Det tok ikke lang tid før Coop tok ideen til seg. 

Foto

Tildekker: Butikksjef Mona Michelsen hos Extra Hellerasten merker at potetlokket reduserer svinnet.

– Tilbakemeldingene er gode. Lokkene fungerer spesielt godt på lyse poteter. Riktignok er det noen som lurer på hvor potetene har blitt av, men de blir raskt vant til å titte under lokket og er fornøyde med at vi treffer tiltak for å redusere matsvinn, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop, som opplyser at rundt 430 butikker har bestilt potetlokket. Totalt har Coops butikker bestilt nærmere 1000 lokk. Det er HL Display Norge AS som leverer lokk til Coop.

Lanserer potetlokk

Smart Supply lanserer nyheten «Potetlokk». Frode Bremnes i Smart Supply sier det gir positive effekt å tildekke uemballerte matvarer med lokk.

– Jeg tror mange ikke er klar over hvilken positiv virkning det har å bruke lokk på uemballerte matvarer. I årevis har vi levert diverse lokk-varianter for å tildekke uemballerte dagligvarer, som for eksempel bakervarer, mandler, sopp og smågodt-bokser, sier Bremnes til Dagligvarehandelen.

Etter forespørsel fra flere butikker har butikkleverandøren tilpasset et av lokkene til å beskytte poteter i løsvekt mot lys.

– Vi har ingen forventninger om at potetlokket blir tidenes suksessprodukt for Smart Supply, men er opptatt av å finne praktiske løsninger for daglig butikkdrift. Derfor valgte vi å besvare forespørsler fra kunder ved å lage et eget «potetlokk». Dette er et nisjeprodukt som kun brukes til poteter, fremholder Frode Bremnes.

– Per dags dato har vi levert lokket til rundt 100 butikker i ulike kjeder. Lokk for sopp og bakervarer leveres fortløpende i mye større antall til butikker over hele landet i de fleste kjedeprofiler.

Fordeler med lokk

I hovedsak produseres lokkene til Smart Supply i slagfast PET-materiale. Foretaket bruker materialer som er godkjent for direkte kontakt med mat. 

Frode Bremnes trekker frem flere fordeler med å ha lokk på uemballerte produkter.

Saken fortsetter under annonsen

– De beskytter mot forurensning, som støv, hoste og kunder som tar på produktene. Lokk øker produktkvaliteten og reduserer svinn, mener Bremnes. 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb