Kjøpmann Jan-Tore Gråberget på Rema 1000 Silovegen ønsker å gi sine kunder en tryggere handleopplevelse med den nye desinfeksjonsstasjonen.

 
 

 

– Handler om trygghet for kundene

Publisert: 17. november 2020 kl 09.07
Oppdatert: 17. november 2020 kl 10.10

– Jeg tenker at dette kan være en fin mulighet for kundene til å gjøre det lille ekstra. Vi er en kommune som er relativt lite berørt av koronaviruset, men dette er en dugnad hvor alle må gjøre sitt. Det handler om trygghet for kundene, og dette er noe ekstra vi kan gjøre for å oppnå det, sier kjøpmann Jan-Tore Gråberget på Rema 1000 Silovegen. 

Plassert tydelig

Det hele begynte med at Gråberget fikk en e-post fra leverandøren. Samme dag samlet kjøpmannen avdelingslederne i butikken for å snakke om stasjonen.

– Vi svarte på e-posten samme dag med at vi ønsket å bestille den. Jeg har også fått en e-post fra teknisk direktør i Rema 1000 om at denne er godkjent i systemet. 

Handlevogn-desinfeksjonsstasjonen er plassert ved inngangen like ved siden av Antibacen.

– Det er en kunde som har spurt meg om hvorfor den ikke står ute ved handlevognene. Dette er en smart ide, men det kan fryse og jeg er usikker på hvor lenge den også vil stå i fred ute. Vi har plassert den tydelig slik at kundene ser den. 

Ekstra tiltak

Rema 1000-kjøpmannen forteller at den er enkel i bruk. Han har fått flere henvendelser fra andre kjøpmenn som lurer på hvor han har kjøpt stasjonen. 

– Vi har valgt å ha Rema 1000-logoen på stasjonen for å vise at den hører til her. Brukte wipes kan kastes i samme maskin. Den er enkel å bruke, og gir oss den tryggheten som kundene trenger, mener Gråberget. 

– Vil dere vaske handlevognene og kurvene mindre nå siden dere har fått stasjonen?

– Vi kommer til å fortsette med samme prosedyre. Dette er kun et ekstra tiltak vi gjør for at det skal være enda mer sikkert her. Vi vasker alt nøye hver eneste dag, forsikrer kjøpmannen.

Foto

Slik ser Cartwipes-stasjonen ut med skilt.

– Hindre smitte

Påtroppende salgs- og markedsdirektør Hans Christian Hansen i Cartwipes Europe, som er leverandør av stasjonen, forteller at de har fått flere henvendelser i år.

Saken fortsetter under annonsen

– Dette er et produkt som er importert fra USA. Det har vært i bruk mange steder i flere år, blant annet i Walmart-butikker. Vi begynte å importere produktet i 2019 og ser at det har tatt seg veldig opp i 2020 på grunn av koronaviruset. Vi er glade for at vi har et driftssikkert produkt som kan bidra til å hindre smitte, sier Hansen, som forteller at wipesene tar både bakterier, sopp og innhyllete virus som Covid-19. 

Forrige uke nådde Cartwipes Europe 1000 stasjoner i Norge. Rundt 450 er i dagligvarebutikker. 

– Det er mange dagligvarebutikker som har kjøpt Cartwipes i 2020. Trenden er at det vil være flere i dagligvarebransjen som har stasjonen enn andre bransjer. Vi er i kontakt med flere kjeder og får inn nye henvendelser hele tiden, sier Hansen, som skryter av dagligvarebransjen for den innsatsen de gjør for at kundene skal kunne handle så trygt som mulig under pandemien. 

Kan produsere 400 i uka

– Hva er prisen på produktet?

Foto

Påtroppende salgs- og markedsdirektør Hans Christian Hansen i Cartwipes Europe.

– Akkurat nå har vi en kampanje der den blir levert fraktfritt, ferdig montert med 2400 wipes til 3870 kroner eksklusive moms. Veiledende pris på Cartwipes er 440 kroner for 1200 wipes. Vi har også gode kvantumsrabatter. 

– Hva er leveringstiden?

Saken fortsetter under annonsen

– Det kommer veldig an på antallet. Vi leverte nå til en dagligvarebutikk på Røa i Oslo, som fikk den etter et døgn. Vi sier mellom 1 til 60 dager. Hvis vi for eksempel skal levere til hele Rema 1000, trenger vi lenger tid. Vi produserer nå 150 stasjoner i uka, og Cartwipes har vi ubegrenset av. Hvis det er nødvendig, kan vi produsere opptil 400 stasjoner i uken, forteller Hansen, som har hørt fra flere kjøpmenn at de tror stasjonen resulterer i at flere kunder velger handlevogn.

– Maskinen er enkel i bruk og er 100 prosent mekanisk. Det er plass til 1200 wipes i den, og det er lagringsplass til en ekstra rull til med wipes. Stasjonen kan også profileres slik man ønsker. Man kan blant annet ha et skilt bak stasjonen eller ha hånddispenser som en festeordning bak, sier Hansen.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb