Miriam Mydland i kolonialavdelingen, kjøpmann Ronny Kvammen og kolonialansvarlig Anders Hagen gjør klart til at nyhetene kommer til Meny Colosseum.

Slik gjør butikkene klart til ­lanseringsvinduet i koronatiden

Publisert: 29. april 2020 kl 08.24
Oppdatert: 29. april 2020 kl 13.21

– Dette merkes som tidligere. For Meny og våre kunder er nyhetene viktige, og derfor er det absolutt en fordel at nyhetene merkes. Så skal det legges til at nyhetsvinduet på våren er mindre enn i februar, så synligheten i butikk blir ikke like stor, sier leder for kategori tørrvare Jørgen Nyhus i Meny. 

Målet til Meny er at butikkansatte skal ha like stort fokus på nyhetene som før.

– Vi har innarbeidet gode, faste smittevernsrutiner som er blitt en del av de ansattes hverdag. Vi tror derfor at butikkene i stor grad klarer å prioritere nyhetene, sier Nyhus, som per nå ikke kjenner til forsinkelser fra leverandører når det gjelder nyheter. 

Gjennomføringen blir den samme

Kommunikasjonsrådgiver Nora Mile Helgesen i Kiwi forteller at nyheter og gjennomføring blir den samme som tidligere, men at det i mai er vesentlig færre nyheter enn i lanseringsvinduet i februar og september. 

– Mai er såpass kort tid etter februar-vinduet, så her er det stort sett sesongvarer og eventuelt relanseringer og bytting av eksisterende varer, sier Mile Helgesen.

Hun forteller at Kiwi ikke pleier å markere nyhetene, og ikke vil gjøre det nå heller.

– Vi har ikke smaksprøver i butikk i denne spesielle perioden, noe som kanskje kunne vært aktuelt for noen av nyhetene under mer normale omstendigheter. Det er noen nyheter fra Nordic Lunch som er utsatt på grunn av koronasituasjonen. Vi merker at mat i farta-produkter er lite etterspurt nå, da det er mange flere som spiser hjemme. Derfor er disse produktene utsatt frem til ting normaliseres mer.

Ingen endringer

I Coop har de heller ikke hatt så mye fokus på å merke nyheter tidligere, og vil heller ikke foreta endringer grunnet koronaviruset. 

– Arbeidet med produktnyhetene går som vanlig i butikk. Vi har ikke fått tilbakemeldinger om forsinkelser, og tror ikke det blir særlige utfordringer knyttet til dette, sier kommunikasjonsrådgiver Silje Verlo Alisøy i Coop.

Faste hylleplasser

Hos Meny Colosseum vil også de jobbe likt med nyhetene som vanlig. 

– Det viktigste for oss er å bygge om hyllene og etablere nyhetene på faste hylleplasser. Vi trekker alltid ut noen nyheter på ekstra gulvplass, og satser også på enkelte nyheter vi har troen på, sier kjøpmann Ronny Kvammen. 

Saken fortsetter under annonsen

Mye grillvarer i påsken

I forrige uke fikk Meny-butikken inn flere nyheter. Målet er å bli ferdig så fort som mulig med å plassere ut og merke dem.

– Den eneste endringen med lanseringsvinduet nå er at vi ikke har mulighet til å ha leverandører med demo’er i butikken eller dele ut smaksprøver til kundene. Ellers vil vi håndtere nyhetsvinduet som før. At vi ikke kan har demo’er og smaksprøver, kan ha noe å si for salget på enkelte nyheter, men når nyhetene blir merket, fungerer det også godt, sier Kvammen.

– Gleder du deg til at nyhetene ankommer butikken?

– Ja, det gjør jeg. Det gikk veldig mye grillvarer i påsken, så da blir det enda bedre å finne et bredere sortiment. Nyheter er alltid bra, synes Meny-kjøpmannen. 

Rema 1000 har ikke besvart Dagligvarehandelens henvendelse.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb