Nummer to: I uke 3 kom Coop Mega Hasle Torg med kjøleansvarlig Camilla Ytresand på andreplass blant Coop Mega-butikker som selger mest av Coops vegetarserie.

Vegetarprodukter i vinden

Publisert: 29. januar 2020 kl 09.41
Oppdatert: 29. januar 2020 kl 09.42

– Vi har vært på førsteplass flere ganger, men i forrige uke ble vi slått av Coop Mega Aker Brygge, sier kjøleansvarlig Camilla Ytresand hos Coop Mega Hasle Torg. 

Smaksprøver

Rangeringen baseres på hvor stor andel av butikkens salg som består av Coops vegetarprodukter. Da Dagligvarehandelen var på besøk på Hasle, serverte de ansatte smaksprøver fra vegetarhyllene. Kundene kunne ta vegetarsnurrer med kikertpålegg.

– Vegetarprodukter er i vinden. Det har vært mye om det i media, blant annet har Netflix et par dokumentarer. Folk har også blitt mer engasjerte i klima, bærekraft og matsikkerhet. Ved å spise vegetarisk bidrar man til å spare miljø, klima og ressurser, sier Ytresand, som forteller at de selger mye av vegetarpølse, Beyond Burger og Coop Vegetardag-pålegg. 

I fjor innførte Coop Mega 20 prosent medlemsbonus for Coop Vegetardag-produkter. Etter det har Coop Mega Hasle Torg merket en økning i salget. 

– Generelt går hele vegetarhyllen bra. Vi fyller stadig på med varer, og passer på at vi har godt varetrykk, sier Ytresand, som tror vegetar- og veganprodukter er fremtiden.

– Nye produkter hvert år

Fra uke 1 fremhevet Coop Mega medlemsbonusen med medieplan og trykk i butikkene. I uke 2 bidro det til en vekst i salget av Coop Vegetardag på 94,6 prosent, sammenlignet med samme uke i fjor.

– Det er nok mange som har nyttårsforsett om å spise mindre kjøtt. Vi registrerer allerede nå utslag av dette i salget, sier kommunikasjonsrådgiver Silje Verlo Alisøy i Coop i en e-post.

– Er dere på gang med noen nye produkter?

– Vi har ikke noe konkret å komme med her. Vi vurderer hele tiden hvilke nye produkter som kan lanseres under merket Coop Vegetardag, og har som mål å lansere nye produkter hvert år. Coop Vegetardag er en viktig emv-serie for oss, fremholder Verlo Alisøy.

Økning i salget

Omsetningen til Coop i 2019 for vegetariske og veganske produkter var på 32,5 millioner kroner, mens omsetningen i 2018 var på 29,6 millioner kroner.

– Vi har hatt en økning i salget av Coop Vegetardag på 10 prosent. I volum har vi en økning på 11 prosent, sier Verlo Alisøy.

Saken fortsetter under annonsen

Coop ser en økende etterspørsel og interesse for plantebasert kosthold. Stadig flere har minst én kjøttfri dag i løpet av uken.

– Det betyr nødvendigvis ikke at mange flere har blitt vegetarianere, men salgsveksten viser at stadig flere velger plantebaserte alternativer én eller flere dager i uken. Dette tror vi kommer til å fortsette i 2020.

Størst suksess

– Hvilke nyheter i varegruppen har hatt størst suksess i 2019?

– Både potetsalaten, som var ny i uke 8 i 2019, og Juicy-burgeren, som var ny i uke 18, ble veldig populære. I fjor høst kom vi med en vegansk majones, som ligger an til å bli en bestselger, sier kommunikasjonsrådgiveren, som skriver at Coop Pålegg Jalapeno, Coop Pålegg pepper, Coop Rødbetsalat, Coop Påleggg naturell og Coop pølser er Coops
bestselgere. 

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb