Populær betalingsløsning: – 340.000 medeiere i Coop har tatt i bruk Coopay, forteller Kristian Bjørseth, leder for betaling & ID i Coop Norge. Foto: Coop

Over ett år med Coopay

Publisert: 19. januar 2021 kl 08.44
Oppdatert: 19. januar 2021 kl 08.44

I en kommentar i Coops medlemsblad for september 2020 skrev konsernsjef Geir Inge Stokke at de kunne telle 265.000 brukere av Coopay etter ett år. Ifølge Stokke er det siden oppstarten blitt gjennomført 9 millioner transaksjoner med Coopay, noe som tilsvarer over 3 milliarder kroner i omsetning. 

– Vi så en økende trend i samfunnet med kontaktløs betaling og at vi med vår medlemsapp hadde en god mulighet til å være med på utviklingen. Da vi lanserte Coopay i august 2019, ønsket vi å tilby kundene den mest sømløse betalingsopplevelsen. Og med den veksten og adopsjonen vi har sett det siste året, mener vi at vi har klart dette godt, sier Kristian Bjørseth, leder for betaling & ID i Coop Norge.

14 millioner kjøp

Da Dagligvarehandelen snakket med Coop før jul, kunne dagligvarekjeden melde om en kraftig økning av brukere i 2020.

– Det er nå 340.000 medeiere i Coop som har tatt i bruk Coopay. Disse har til sammen foretatt over 14 millioner kjøp gjennom Coopay siden oppstarten, sier Bjørseth.

I løpet av Coopays levetid har Coop utviklet appen blant annet med digital kvittering og mulighet for å søke i kvitteringene. Det har også blitt mulig å betale med Apple Watch. 

– Vi visste at digitale kvitteringer var etterspurt, og de har da også levd opp til forventningene. Dette er en veldig viktig funksjon for mange. Nå har vi også gjort det mulig å søke i de digitale kvitteringene, noe mange synes er nyttig, sier Kristian Bjørseth.

– Grunnen til at vi utviklet Coopay på Apple Watch var at vi ønsket å tilby enda flere måter å betale på. Tross minimal markedsføring ser vi at Apple Watch-brukere tar i bruk løsningen og fortsetter å bruke den. Faktisk er det slik at de som betaler med klokke, er ekstra lojale og har opptil tre ganger flere betalinger sammenlignet med Coopay-brukere på telefon.

Populært og viktig

– Hvordan har Coopay endret handleopplevelsen? 

– Det fine med Coopay er at du skanner medlemskortet og gjør betalingen i samme operasjon. Det er en forenkling. I tillegg kan kundene kan gå og pakke varene sine og gjøre betalingen fra der de står og pakker. De trenger altså ikke gå tilbake til betalingsterminalen for å sette inn kortet og taste PIN-koden. Det er morsomt å se hvordan kundene endrer vaner når ny teknologi introduseres, synes Bjørseth.

– Med Coopay unngår man unødvendig kontakt med en terminal, noe som kan virke betryggende for kunden. Vi registrerte en kraftig økning i bruken av Coopay da nedstengningen kom i mars i fjor, og tallene fortsetter å stige.

Foto

Reduserer smittefaren: Butikksjef Jeanette Syversen hos Extra Raveien i Ås har sett at kunder har brukt Coopay under koronapandemien - også flere eldre. Foto: Privat

Fremtidsplaner

Butikksjef Jeanette Syversen hos Extra Raveien i Ås har sett at flere av kundene har benyttet seg av Coopay under koronapandemien. 

Saken fortsetter under annonsen

– Vi har fått tilbakemeldinger om at Coopay er genialt. Betalingsløsningen er også fin for å unngå smitte. Det var flaks at den ble lansert før koronaen, sier Syversen.

Tall Dagligvarehandelen har fått tilsendt, viser at i snitt benytter 250 til 300 kunder Coopay hos Extra Raveien i løpet av en uke. Disse står for rundt 400 transaksjoner i løpet av uken. Syversen forteller at kundene er fornøyde med betalingsløsningen, og at eldre også bruker den.

– Det er litt gøy. I starten måtte vi hjelpe kundene litt, men nå går det av seg selv. Det er de unge som bruker Coopay for Apple Watch ser vi.

Fremover vil Coop arbeide med både små og store forbedringer av dagens Coopay-løsning, forteller Kristian Bjørseth. 

– Selvfølgelig vil vi komme med nye og spennende ting i tillegg, men disse planene ønsker vi å holde for oss selv inntil videre.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb