I april startet Rema 1000 å teste ut Skann og Betal ute i butikk. F.v: Øistein Burøy Olsen, eier av Skann og Betal og kjøpmann ved Rema 1000 Ensjø, Roger Majdek.

Foto

Martine Furulund Frøjd

Nå kan du skanne og betale med Æ i Rema 1000

Publisert: 15. juni 2023 kl 08.54
Oppdatert: 15. juni 2023 kl 08.54

– Vi har testet Skann og Betal internt siden januar, og i april begynte vi å teste det ut i butikk. Vi tester det ut i ti butikker, og tilbakemeldingene vi får fra kundene og kjøpmennene er veldig verdifulle, sier Øistein Burøy Olsen, som er eier av Skann og Betal.

– Hvordan har testingen gått hittil?

– Det har gått veldig bra. Kundene elsker å slippe køen i kassen, og de elsker at de kan pakke i posen mens de handler. Du må aktivere Skann og Betal i appen, velge butikk og så begynner du å skanne og legge varene direkte i posen. Når du er ferdig, får du en QR-kode som du må skanne deg ut av butikken med. Med Skann og Betal har vi flyttet kasseapparatet inn i Æ-appen, forklarer Burøy Olsen.

Kjeden har ikke satt noen dato på hvor lenge testingen skal pågå, men ifølge Burøy Olsen skal de holde på en liten stund til.

– Vi må samle erfaring før vi bestemmer oss for hva vi skal gjøre videre.

Plassert vekt

Tilbakemeldinger kjeden har fått fra kunder er småjusteringer som at det kunne vært tydeligere ute i butikk.

–Vi har nå satt opp plakater i butikken. Dette er nytt for kundene, og det er vanskelig å endre vaner. Appen oppdateres fortløpende med småjusteringer.

– Hvor mye tid kan kundene spare på å bruke Skann og Betal?

– Det kommer veldig an på hvor lang kø det er. Skal du storhandle, kan kunden spare mye tid ved å legge varene direkte i en pose. Vi har prøvd oss på noen tidsstudier, men foreløpig har vi ikke klart å finne eksakt vitenskap på det. Men det er mer effektivt enn selvbetjente kasser og hvis det er kø i butikken.

– Hvordan har dere løst skanningen av vektvarer?

– I Norge har vi mange vektvarer. Det vi har gjort er at vi har plassert en vekt der det trengs slik at kundene kan veie det selv. Her tester vi også ut hvordan man kan få den beste kundeopplevelsen, sier Burøy Olsen.

– Den beste handleopplevelsen

Rema 1000 i Danmark har allerede testet ut Skann og Betal i noen måneder. Ifølge Burøy Olsen er det veldig gode erfaringer derfra.

Saken fortsetter under annonsen

– Det er bakgrunnen for at vi ønsker å teste det ut i Norge. Vi og kundene ønsker å ha den beste handleopplevelsen, og vi tror det å slippe kø i kassen gjør at kundene får nettopp det.

En av testbutikkene er Rema 1000 Ensjø i Oslo. Kjøpmann Roger Majdek er veldig fornøyd med Skann og Betal.

– Det har gått over all forventning. Det har vært få oppstartsproblemer, sier Rema-kjøpmannen, som forteller at en del kunder bruker løsningen.

– Hva slags tilbakemeldinger har dere fått?

– Pinseaften hadde vi kø helt til andre enden av butikken. Da slapp kundene som brukte løsningen å stå i kø, og kunne bare gå rett forbi. Det var kanskje noe av det mest positive, og at man slipper å pakke varene etterpå.

Frem til 15. juni har Rema 1000 en konkurranse der alle som handler med Skann og Betal i Æ er med i trekningen av et gavekort på
1000 kroner.

– Vi må bruke verktøyene vi har for at flere og nye kunder skal prøve løsningen. En slik konkurranse gjør det lettere for ansatte i butikk å snakke om det, sier Øistein Burøy Olsen, som er eier av Skann og Betal.

Saken fortsetter under annonsen

Slik fungerer løsningen:

 

  1. Skann strekkoden på varen.
  2. Du bruker din egen smarttelefon.
  3. Pakk varene rett i posen under handleturen.
  4. Betal med Æppen.
  5. Gå til Fast Træck-skanneren.
  6. Skann QR-koden i Æ på en egen Fast Træck-skanner ved kasseområdet.

    NB: Tobakk og legemidler må handles i vanlig kasse.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb