Foto

Er i gang: Butikksjef Aline Kjenndalen (t.h.) og ferskvaresjef Anne Gunn Aleksandersen er i gang med grillsesongen. Fat med grillspyd og Angusburgere er allerede klare i kjøttdisken.

Meny Høvik:

Setter råvarer høyt

Publisert: 12. april 2023 kl 13.04
Oppdatert: 12. april 2023 kl 13.05

I 2020 gikk Meny Høvik inn i kjedens eksklusive +200 millioner kroners-klubb.

– Omsetningen vår er nok satt sammen på en litt annen måte enn hva tilfellet er i andre deler av Oslo. Når det gjelder grill, er for eksempel vår egenproduserte spareribs og sjøkreps storselgere, mens vi ikke selger flintstek i det hele tatt, sier butikksjef Aline Kjenndalen, som har 10 års fartstid i Meny, og et sterkt engasjement for råvarer og matglede.

Solen avgjør

Det er iskaldt på Høvik når Dagligvarehandelen kommer på besøk før påske. Antydning til snø i luften gir liten grillstemning.

– Når begynner egentlig grillsesongen?

– Hadde temperaturen vært over 10 grader forrige helg og solen synlig, ville folk vært i gang med grilling. Vanligvis er det påsken som markerer inngangen til grillsesongen, sier Aline.

– Og den gleder du deg til?

– Ja, selvsagt. Det er en tid der de gode råvarene kommer ytterligere i sentrum, og vi kan leke oss litt i butikken. Oppmerksomheten flyttes fra supper og sauser. Og ferskvareandelen, som på årsbasis er 17,5 prosent, går opp et par prosentpoeng.

Aline og mannskapet hennes forsøker på alle måter å stimulere de utallige matinteresserte kundene med gode råvarer og tips.

– Og det er riktig at alt kan grilles alltid?

– Ja, det er kreativiteten som setter grenser. På grillen er det godt med både kjøtt og fisk, grønnsaker og pizza. Pizza på grillen eller i pizzaovnen er for øvrig en stor trend. Det er viktig å ha de førsteklasses råvarene fremme for å tilfredsstille de avanserte kundene våre.

Burgere på topp

– Hvilke er de største grillslagerne hos dere?

– På topp kommer nok burgere, og spesielt har Angusburgere i løs vekt vind i seilene. Dernest kommer vår egen spareribs, som vi koker i Coca-Cola, og som er husets resept. Og pølser kommer vi selvsagt ikke utenom. Her er det mye mer enn pakker med grillpølser. Sortimentet er stort, og inkluderer både spesialpølser fra Jacobs utvalgte og Metervare.

Saken fortsetter under annonsen

– Andre slagere fra kjøttdisken?

– Biff selvsagt. Men ikke flintstek.

– Også sjømatdisken rigges til grilling?

– Ja, og nesten hele disken kan puttes på grillen. Ved siden av fisk, hel, i skiver eller som filet, selger vi mye skalldyr til grillen. Hummer, sjøkreps og kongereker er storselgere. Vi tilbyr også skalldyr og scampispyd.

Også frukt- og grøntavdelingen får del i grillsesongen. Her spiller kjedens egen broccolisalat en viktig rolle, enten det er vegetarvarianten med bringebær eller den opprinnelige med bacon. Grillspyd med paprika, løk og mais går unna. Og husets potetsalater er med fra starten av sesongen. Flere salater kommer til når man nærmer seg sommeren.

Gode råstoffer

– Og så må dere ha sjokkselgere med tilbehør som grillolje, marinader og oljer?

Saken fortsetter under annonsen

– Det prioriterer vi ikke her. Verken vi eller kundene ønsker å ødelegge førsteklasses råvarer med marinade. Dessuten er dette produkter som kjøpes inn én gang, nemlig når sesongen starter. Da er det bedre å skape mersalg med produkter som rullerer, som frukt og grønt, gode burgerbrød og lomper. Disse rullerer, og gir ekstra inntekt. Vi har selvsagt marinader og oljer, men ikke på fremskutt plass, fremholder Aline.

– Vil dyrtiden sette sitt preg på årets grillsesong?

– Ikke i vesentlig grad. Vi har riktignok sett en svak økning i salget av egne merker og en liten økning i tilbudsandelen. I det store og hele er kundene på jakt etter prima råvarer, og de vet å behandle dem, fastslår Aline Kjenndalen.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb