I mars lanserte Norgesgruppen digitalt Trumf-kort. Så langt har det vært 180.000 kjøp med digitalt Trumf-kort.

Foto

Kiwi

Vil gjøre det enklere å spare Trumf-bonus

Publisert: 25. april 2023 kl 08.47
Oppdatert: 25. april 2023 kl 08.48

– Digitalt Trumf-kort ble lansert for å gjøre det enklere å spare Trumf-bonus når kunden ønsker å betale med mobil, klokke eller kredittkort. Automatisk sparing ved betaling med Trumf-registrert bankkort fungerer fortsatt som før, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen.

Ifølge kommunikasjonssjefen har lanseringen gått fint.

– Så langt har vi hatt 180.000 kjøp med digitalt Trumf-kort. Digitalt Trumf-kort har vært etterspurt av våre medlemmer i lang tid, og vi ser at ratingen av Trumf-appen har økt etter lanseringen.

– God rekruttering

Norgesgruppen har hatt 45.000 nye nedlastinger av Trumf-appen i mars.

– Vi ser en økning på 11 prosent i bruk av appen. Trumf-kortet er også tilgjengelig i kjedenes egne apper, forklarer Søyland.

Ifølge en pressemelding fra Norgesgruppen var ni av ti henvendelser om Trumf-appen ønsker om et digitalt Trumf-kort. Det digitale Trumf-kortet er tilgjengelig for kundene både i Trumf-appen og i kjedenes apper. Du får opp en QR-kode som må scannes i kassen før du betaler. Bonus blir registrert på samme måte som når man betaler med vanlig Trumf-registrert bankkort.

– Har det blitt flere Trumf-medlemmer etter dere digitaliserte kortet?

– Det er en god rekruttering til Trumf i 2023. I mars måned ser vi en økning i nye medlemmer på 34 prosent sammenlignet med i fjor.

Utbedring

Butikksjef Katrine Kleven på Kiwi Skøyen forteller at deres kunder har etterspurt løsningen.

– Vi har ikke fått så mange tilbakemeldinger fra kundene, men når de står i kassen, synes de det er fint at de har muligheten til å scanne, sier Kleven.

Ifølge butikksjefen på Kiwi Skøyen får de fleste kundene til scanningen selv, men de har opplevd et lite problem.

– Når du scanner, piper det litt lavt slik at det kan være vanskelig å høre at Trumf-bonusen har blitt registrert. Så det hender at vi må fortelle kundene at det har gått igjennom.

Saken fortsetter under annonsen

Søyland i Norgesgruppen kan bekrefte at det Kleven opplever er en kjent problemstilling,

– Det jobbes med å få til en utbedring, uten at vi foreløpig kan si hvordan.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb