Ryddig: Butikkens fasade er ryddig, og butikken er godt profilert med plakater og skilt.

En fin lokalbutikk

Publisert: 14. september 2021 kl 13.39
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51
Spar Skjærgården:
  • Besøkt: Tirsdag 24. august kl 17.00
  • Fasade/inngang/kasse: 4 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 4 av 5
  • Totalt: 16 poeng

 

Spar Skjærgården ligger i Langesund i Bamble kommune. En av de nærmeste naboene er Quality Hotel Skjærgården med et populært badeland. I tillegg er det mye bebyggelse i området rundt med bolighus og noe industri.

Butikken ligger sentralt ved en av hovedveiene i området, og er godt synlig fra veien.

Fasade/inngang

Butikken har et eget bygg rett ved en rundkjøring med egen parkering foran. Butikkens fasade er ryddig, og butikken er godt profilert med plakater og skilt.

Inngangen er ikke så stor, men også den er ryddig og det er greit å komme inn. Inngangspartiet var rigget med litt grillprodukter i tillegg til panteautomat.

Rett innenfor inngangen er det en kjøl med kald drikke og en salatbar. Bra plassering for folk som trenger mat på farten.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken er ikke blant de største, men har en passe størrelse og et bra sortiment. Lokalet er relativt åpent, og med ikke alt for høye reoler så får man bra oversikt over hele lokalet. Man kommer inn ganske midt i lokalet, og ser da det meste av butikken fra inngangen.

Butikken har en egen ferskvaredisk innerst i det ene hjørnet. Denne er heller ikke så stor, men har en del varmmat. Personen som jobbet i disken da vi var der holdt på å tilberede en pizza. Dette ble gjort godt synlig for kundene ved siden av disken, og opplevdes egentlig litt fascinerende. Når det lages mat synlig i butikk og man i tillegg lukter nystekt pizza i hele området, blir man fort sulten og lar seg friste. Dette ga også en fin og hyggelig stemning i butikken.

Varetrykket var bra de aller fleste stedene. Et par steder det var litt mangelfullt, og endereolene var veldig dårlig utnyttet. Mulig vi traff midt imellom noen kampanjer, men nesten alle endereolene hadde dårlig varetrykk, i tillegg til at prisplakater på toppen ikke stemte med innholdet i hyllene. I enkelte endereoler manglet plakater helt i rammene der de var tiltenkt. Akkurat det var litt synd, da dette område ble litt rotete og stusselig. 

Det var lite produkter på gulv, bortsett fra en pall som gjorde det ganske trangt mellom to reoler. Ettersom dette stort sett var det eneste som sperret på gulv, så var ikke det noe problem.

Butikken som medium

Saken fortsetter under annonsen

Det var benyttet en del plakater rundt omkring, og A3-prisplakatene med prisen på en gul bakgrunn fungerer fint, og stod godt frem. Disse var blant annet benyttet aktivt ved varmmatdisken.

Som nevnt var prisplakateringen på endereolene stort sett feil i forhold til produktene under, men i resten av butikken stemte det bra.

Endereolene på andre siden av de samme reolene var foliert med kommunikasjon, ettersom det hadde blitt trangt med hyller der. Dette fungerte fint, og ga et bra helhetsinntrykk av butikken, da dette var synlig med en gang man kom inn.

Langs baldakinene på siden av butikken var det det kjente designet til Spar med tremønster og kategoriinndeling og budskap.

Hygiene

Bortsett fra de nevnte endereolene og pallen på gulv, så opplevdes butikken ryddig og fin. Det var lite rot, og butikken virket godt rengjort på alle flater. Også glassflatene i ferskvaredisken var godt rengjort.

Belysningen i butikken var meget god over det hele. Belysning inne i en del av kjøleskapene gjorde at produktene kom godt frem.

Saken fortsetter under annonsen

Personell

Det var to personer synlig i butikken akkurat mens vi var der. En som bemannet kassen og en i varmmatdisken. Ettersom kasseområdet ligger ganske midt i butikken, var vi alltid i nærheten av en vi kunne spørre om det var noe. Trafikken var også såpass liten på dette tidspunktet, så det var ikke noe problem å få hjelp.

Alle var høflige og blide, og bar korrekt uniform.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet var åpent og fint. Kun en kasse var bemannet da vi var der, men det holdt fint i forhold til kundestrømmen. Vi ble raskt ekspedert, og fikk med oss et hyggelig smil på veien.

Kort vei fra kasse til utgang, og parkeringsplass er fint når man har mye å bære på.

Konklusjon:
  • En fin lokalbutikk med et godt vareutvalg. 
  • Hyggelige ansatte, og pluss for deilig pizzalukt i lokalet.
  • Litt trekk for endereoler som var halvtomme og med feil kommunikasjon, men ellers bra.
  • En hyggelig butikk, med enkel parkering utenfor.
Saken fortsetter under annonsen

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb