Tydelig: Fasaden er ryddig med tydelig logomarkering og plakater i faste rammer.

En fin liten lokalbutikk

Publisert: 2. mars 2022 kl 08.55
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51
Spar Nadderud:
  • Besøkt: Onsdag 9. februar kl 16.30
  • Fasade/inngang/kasse: 4 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 4 av 5
  • Totalt: 16 poeng

 

Spar Nadderud ligger ved Nadderudbanen på Bekkestua. Butikken var tidligere en Kiwi, men ble omprofilert til Spar i 2021.

Butikken er en del av en bygning med leiligheter, og butikklokalet er ikke så veldig stort.

Da butikken var Kiwi, opplevdes den som litt trang og uoversiktlig, så vi var spente på om omprofileringen ville gi butikken nytt liv.

Fasade/inngang

Butikken har egen gratis parkering rett utenfor, i tillegg til parkeringen til Nadderudbanen som kan benyttes om butikkens parkering er full.

Fasaden er ryddig med tydelig logomarkering og plakater i faste rammer. Alle plakatene var oppdatert med riktige kampanjeprodukter og fokus.

Innenfor dørene kommer man først til frukt- og grøntavdelingen. Mye av varene her er bak glassdører i skap langs veggen, og det var to gulvtorg med varer. Bra varetrykk, og ryddig og fint. Det er i tillegg satt opp et par kjølere med kampanjevarer, og helt på toppen av den ene kjøleren var det julevarer til redusert pris.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken er ikke så veldig stor, så hvordan den er strukturert og hvordan rutinene fungerer, er viktig for et godt inntrykk. Det første vi merker er at butikken helt klart oppleves lysere og mer romslig enn da den var Kiwi. Gulvet ser ut til å være det samme, da dette oppleves litt slitt, men all innredning og lys virker nytt. I tillegg er det utbredt bruk av lys i hyllenr og skap, som gjør at produktene kommer godt frem, og butikken oppleves mye lysere enn før.

Innerst i butikken er det en selvbetjent varmdisk, og et tilberedingsområde rett bak. Tilberedingsområdet var godt rengjort og ryddig, som er viktig ettersom det er ganske synlig fra butikken og representerer litt av hvordan varene behandles i butikken.

Varetrykket i butikken som helhet var bra, med få hull i eksponeringene. 

Displayet med «Plukk og bland Wienervarer» var så å si helt tom (tom på ene siden, og to varer igjen på baksiden), men ellers var det bra trykk hele veien.

Saken fortsetter under annonsen

Butikken som medium

Butikken hadde tydelig Spar-kommunikasjon, med kategoribaldakiner langs veggene og røde reoler.

Endereolene var benyttet til tilbud, og med god plakatering. En ende var benyttet til et lite blomstertorg, med en egen displayløsning med lys som vi syntes fungerte veldig bra. Blomstertorg-plakatene i rammene over blomstertorget kunne med fordel vært blåst opp i riktig format – det samme som rammene – og dermed blitt enda mer synlig.

Tilbudsplakater rundt i butikken var plassert på riktige steder i forhold til produktene.

Noen mer generelle plakater, som en oversikt over hva man trenger for å lage en Peppes Pizza, hang strategisk på skapdøren ved Peppes-ingrediensene.

På frysediskene innerst i butikken var det benyttet en litt original løsning på tilbudsplakater, hvor det to steder var tapet fast en bordplakat på fot oppe på glasslokket til fryseren. Det hele så litt hjemmesnekret ut med all tapen, men de stod bra frem, og trakk helt klart litt ekstra oppmerksomhet mot frysevarene som det innimellom kan være vanskelig å få øye på oppe i fryseren.

Hygiene

Saken fortsetter under annonsen

Butikken var ren og ryddig over det hele. Det foregikk litt varepåfylling ved mineralvannavdelingen, hvor det var litt varer på gulv, men resten av butikken var ryddig, og ikke noe søppel eller søl. Som nevnt var også tilberedningsområdet bak varmdisken meget rent og ryddig.

Det var meget god belysning over det hele, inkludert inne i hyller og skap, som fikk produktene godt frem.

Personell

Det var to ansatte tilstede som vi kunne se, hvor den ene jobbet med varepåfylling i mineralvannavdelingen, mens den andre bemannet kassen.

Begge de to bar korrekt uniform, og fremstod blide og høflige.

Vi fikk god hjelp når vi etterspurte et par produkter.

Kasse/utgangsparti

Saken fortsetter under annonsen

Kasseområdet bestod av én manuell kasse og flere selvbetjente kasser. Det resulterte i at mange kunder kunne behandles samtidig. Vi var der på et tidspunkt hvor det var bra trykk i butikken, og vi kom direkte til kassen og ble raskt ekspedert. Vi så mange som benyttet seg av de selvbetjente kassene.

Kasseområdet var ryddig og oversiktlig.

Konklusjon:
  • En fin liten lokalbutikk, med et godt løft i struktur og lys.
  • Et bra vareutvalg, og tydelig merking av varene.
  • Hyggelige ansatte, rent og ryddig og et effektivt kassesystem som gjør dette til en hyggelig og effektiv nærbutikk.

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb