Åpen: Kiwi Eiksmarka er en stor, fin og åpen butikk.

En stor, fin og åpen butikk

Publisert: 2. februar 2022 kl 10.14
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Kiwi Eiksmarka:

Besøkt: Fredag 14. januar kl 13.00

Fasade/inngang/kasse: 4 av 5

Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5

Hygiene: 4 av 5

Personell: 4 av 5

Totalt: 16 poeng

Kiwi Eiksmarka ligger på et lite senter på Eiksmarka i Bærum. Senteret er ikke så stort, men har noen butikker fordelt over et par etasjer. Kiwi-butikken ligger nederst på senteret, så de har ingen fasade som er synlig utenifra, men det er plassert flere Kiwi-logoer på senterets fasade. Det er gratis parkering rett utenfor senteret, i tillegg til garasjeanlegg. De fleste som handler med bil, velger nok garasjen, ettersom man kan parkere på samme nivået som butikken, og dermed har kort vei å bære varene.

Området består av mange boliger og leiligheter. T-banen har holdeplass rett utenfor, så tilgangen er god enten man kommer med kollektivt eller med bil.

Fasade/inngang

Som nevnt så ligger butikken i underetasjen på senteret, og er dermed ikke synlig fra gateplan, men det er flere logoer på senterfasaden. Når man tar rullebåndet helt ned, så kommer man direkte til inngangen til Kiwi-butikken.

Innenfor portene er det frukt og grønt og noen palletorg. Det er også noen ganske store kjølere med kald drikke i on the go-størrelser, pluss en litt mindre lunsjdisk. Disse er plassert slik at man enkelt kan kutte rett over til kassen om man bare skal ha noe raskt på veien.

Det er god plass rundt hele inngangspartiet, som en gir en god og luftig følelse.

Sortiment/varepresentasjon

Dette er en relativt stor Kiwi-butikk, og helhetsopplevelsen er at den er veldig åpen, luftig og oversiktlig. Vi får ikke inntrykk av å være i kjelleren. Det er god takhøyde og mye luft.

Flere steder er det store felt med god gulvplass hvor man ser større deler av butikken. Dette gjør det enklere å orientere seg, og det blir heller ikke trangt når det er mange kunder i butikken.

Varetrykket er stort sett bra over det hele, men et par steder var det noen mangler. Blant annet var det et pallebord helt i starten av butikken som var helt tomt. Vi regner med det skal fylles med noe, men akkurat da var det helt tomt, og slik var det under hele butikkrunden vår.  

Det jobbes mye med varepåfylling over det meste av butikken, så store deler av lokalet er preget av paller og vogner med varer og papp. Ettersom det er såpass god plass i butikken oppleves ikke det som noe problem, men et par steder er vognene plassert litt dumt med tanke på kundetrafikken. Blant annet var det plassert to tomme varepåfyllingsvogner slik at de nesten sperret en av to gangsoner helt i starten av butikken. Disse stod slik hele tiden mens vi var der, og det var ingen som jobbet med dem da.

Butikken som medium

God plass gir også mange muligheter til gulveksponeringer og store eksponeringer.

Saken fortsetter under annonsen

Alle endereolene var benyttet til tilbud og andre kampanjevarer, og det var flere gulvtorg rundt i butikken. Det var alltid greit med plass også rundt ekstratorgene på gulv.

Alt var prismerket, bortsett fra noen sjokkselgere med te fra Pukka. Tre sjokkere var plassert inntil en frysedisk, men uten pris.

Noen av endereolene hadde et enormt varetrykk, for eksempel et torg med Boble vann på boks, hvor de ansatte hadde satt inn seks paller på en enderoel og i tillegg bygget i høyden. Så her oste det varetrykk.

En ny ting vi har lagt merke til på Kiwi er «pass på»-elementer, som markerer partivarer med kort holdbarhet. Ofte har vi sett noen små kjølere med et par enkle produkter oppi med kort holdbarhet, men her var det store torg med varer til bra pris, grunnet kort holdbarhet.

Hygiene

Butikken var ren og fin over det hele. Selv om det var en del papp i forbindelse med varepåfyllingen, var den nesten alltid plassert i vogner. Det var ikke noe søl eller annet søppel.

Belysningen var god over det hele.

Saken fortsetter under annonsen

Personell

Det var mange på jobb i butikken, hvor de fleste jobbet med varepåfylling. Det var derfor enkelt å finne noen å spørre uansett hvor i butikken man befant seg.

Vi fikk god hjelp da vi ønsket å finne noen varer og ble fulgt frem til varen.

Alle bar korrekt uniform, og de vi snakket med var høflige og blide.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet bestod av mange kasser, hvor to var åpne på det tidspunktet vi besøkte butikken.

Det var god plass i kasseområdet, og vi ble ekspedert raskt av en hyggelig dame.

Saken fortsetter under annonsen

Positivt med kort vei fra kassen til garasjen om man har mye å bære på.

Konklusjon:
  • En stor, fin og åpen butikk med et bra vareutvalg.
  • Litt mye traller og papp ute samtidig, som enkelte steder stod litt i veien, men over det hele var det ikke et stort problem.
  • Hyggelige ansatte, og store fine torg med bra varetrykk.

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb