Foto

Innbydende: Testerne opplever inngangen innenfor portene som svært innbydende. Se billedkarusell nederst i saken.

Butikktesten:

Tilbyr masse inspirasjon

Publisert: 18. mai 2022 kl 08.50
Oppdatert: 18. mai 2022 kl 09.10

Besøkt: Fredag 6. mai kl 10:45
Fasade/inngang/kasse: 5 av 5
Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 5 av 5
Hygiene: 5 av 5
Personell: 4,5 av 5
TOTALT: 19,5 poeng

Coop MegaSjølyst holder til i Karenslyst Allé på Skøyen, med en rekke andre butikker, kontorer, samt leiligheter i nærområdet. Butikken ligger i tilknytning til Vinmonopolet. Det er et parkeringshus med gratis parkering for butikkens kunder. Vi tror det også er en rekke kunder som er innom butikken i forbindelse med lunsj, da de jobber i området.

Fasade/inngang

Fasaden er oversiktlig, ryddig, med god merking av Coop Megas profil og åpningstider. Vi opplever inngangen innenfor portene som svært innbydende med mange eksponeringer med blomster og planter. Dette oppleves som en utrolig inspirerende og dekorativ start på handlerunden. Deretter er det bare å fortsette innover den flotte frukt- og grøntavdelingen.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken er stor og har svært god plass, med fin bredde mellom reolene. Det er lett å orientere seg og god merking i butikken. 

Det er et svært bredt vareutvalg gjennom hele butikken, og vi opplever så å si ingen hull i utstillingene under vårt besøk. Det er ingen varer som står i veien på gulv. 

Generelt finner vi mange flotte eksponeringer og mersalgsløsninger og det er mye matglede som møter oss på handleturen. Det er også god prismerking hele veien.

Butikken som medium

Gjennom hele butikken går Coop Megas kampanjer igjen, og de har tatt ut både egne kampanjer, tilbud, samt leverandørkampanjer på kreative, flotte måter.

Frukt- og grøntavdelingen er det første som møter oss, og den fremstår svært tiltalende. Dette er en av de større og flottere avdelingene vi har vært på besøk i. Her er vareutvalget mer enn bra, og det skal mye til for ikke å finne det du leter etter eller bli inspirert til å kjøpe noe du ikke ante eksisterte i utgangspunktet. Eksponeringen med jordbær og balsamico er et godt eksempel på en sommerlig og inspirerende mersalgsløsning som viser kunden hvordan man kan benytte to varer sammen. Vi må også fremheve eksponeringen i tre rundt en søyle som tilbyr et svært godt utvalg av urter.

Det er et utrolig godt utvalg av mat på farten-produkter i den første delen av butikken. Her finner du absolutt alt du kan ønske deg av bagetter, wraps, salater, yoghurt, oppskåret frukt, smoothier og mineralvann. Dette tror vi er midt i blinken for kundegruppen som kommer innom til lunsj eller noe raskt og enkelt til og fra jobb.

Endereolene i butikken er svært gjennomførte og pent opparbeidet. Vi kunne ha ramset opp mange, men de vi absolutt ønsker å fremheve er endene som er tatt ut i forbindelse med sesong. Her er blant annet enden med 17. mai-varer svært godt opparbeidet. Det samme gjelder de to endene med grillprodukter og tilhørende sesong-/kategoriskilt i overkant. Her finner du alt du trenger av marinader, ketchup, BBQ-sauser og krydder og pizzabunner til å ha på grillen. Alle varer er tydelig priset. Endene ved kjølerne med kjøtt og fisk er også viet grillprodukter, med flotte sameksponeringsvarer.

Ferskvareavdelingen oppleves som åpen, innbydende og med et godt vareutvalg. Her finner vi også et eget kjøttmodneri i glass som står midt i lokalet og gir en ekstra trygghet på at Coop Mega på Sjølyst leverer råvarer av svært høy kvalitet. 

Saken fortsetter under annonsen

De ansatte er svært gode til å dekorere søyler og tomme flater rundt om i butikken. De er enten foliert med dekorative motiver eller det er hengt opp mersalgsprodukter. Eksempler på dette er oliven på pigg, leker til barn og Lano. Ved en rad med ender er det foliert Coops kundeprogram, samt dekorative matbilder.

Ved fryseren med reker er det eksponert en dekorativ tønne med sitron og lime som skaper en flott sameksponering. Alle priser er på plass.

Mat på farten-avdelingen er svært, svært inspirerende. Her finner man et godt utvalg av spennende, kortreiste matvarer. På enden av de to reolene er det satt frem dekorative trekasser der det er eksponert varer både i, oppå og rundt kassene. Det er også hengt opp pigger på søylen med blant annet eplesnacks. I den andre enden av reolene finner man en antikk vogn med trekasser og et gammelt melkespann. Dette skaper en helt unik og varm atmosfære. Her er det blant annet eksponert eplemost og eplesnacks.

Hygiene

Butikken oppleves som ren, med blanke glassflater på alt fra kjøl, salatbar og panteautomat til ferskvaredisk. Alle gulv er strøkne. Det er god belysning hele veien.

Personell

Det er en del medarbeidere rundt om i butikken, og alle bærer korrekt uniform. Vi opplever at alle virker blide og hilser når vi passerer. Når vi spør om en vare, blir vi vist hele veien frem. I kassen blir vi umiddelbart ekspedert av en hyggelig mann som ønsker oss en fin dag videre.

Saken fortsetter under annonsen

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet er åpent og fint, med en rekke impulseksponeringer i forkant av kassen. Her finner man sunne alternativer som snacksgulrøtter og tomater. Flotte eksponeringer i tilknytning til denne delen av butikken inspirer til mersalg, og oppleves som en fin avslutning på handlerunden.

Konklusjon

  • Coop Mega på Sjølyst tilbyr masse inspirasjon, samt et svært bredt vareutvalg i flotte, store og innbydende lokaler. 
  • Vi finner mange flotte eksponeringer, mersalgsløsninger og matglede som møter oss hele veien på handlerunden. Butikken fremstår som innbydende med mye kreativitet. 
  • Uansett om du er innom for å kjøpe lunsjen din eller for å handle inn til helgen, så finner du alt du trenger og mye mer for en hyggelig og inspirerende handel.

­

God plass: Butikken er stor med svært god plass og fin bredde mellom reolene.

Flott: En dekorativ tønne med sitron og lime ved rekene skaper en flott sameksponering.

Inspo: Eksponeringen med jordbær og balsamico er en sommerlig og inspirerende mersalgsløsning.

Pent: Endereolene i butikken er svært gjennomførte og pent opparbeidet.

Fint: De ansatte er svært gode til å dekorere søyler og tomme flater rundt om i butikken.

Trekk: Denne endereolen var noe utplukket for varer.

Innbydende: Testerne opplever inngangen innenfor portene som svært innbydende.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb