Kjededirektør i Extra, Christian Hoel, kutter prisene på 160 Xtra-varer. Foto: Coop

 

 

 

Extra kutter prisene på populære billigvarer

Publisert: 5. oktober 2020 kl 08.37
Oppdatert: 5. oktober 2020 kl 09.08

Det er i disse dager 40 år siden Coop lanserte en egen produktserie med billigvarer under navnet Blå-hvite varer. Serien skiftet navn til Xtra i 2004. Extra-kjeden markerer nå jubileet ved å senke prisen på 160 varer med mellom 5 og 38 prosent.

– Vi holder vårt løfte om å gjøre det billig å handle hos Extra. Våre kunder er opptatt av å gjøre bevisste valg. Det har gjort billigserien Xtra til et populært alternativ, og vi har aldri tidligere solgt mer av disse varene, sier kjededirektør Christian Hoel i Extra i en pressemelding.

Stor bidragsyter

Tall fra analyseselskapet Nielsen viser at dagligvarekjedenes egne merkevarer har vært en stor bidragsyter til veksten i dagligvaresalget. Ved utgangen av årets andre kvartal hadde egne merkevarer en andel på 17,7 prosent av totalmarkedet, etter en prosentvis vekst på 16,8 prosent sammenlignet med samme periode i 2019.

– Prisene kan holdes så lave takket være store volum av varer, enkle forpakninger og ved for at eksempelvis grønnsaker kan variere i form og størrelse, sier Hoel.

Varer som har blitt billigere er blant annet: Xtra Tagliatelle 500g, Xtra Maskinoppvask, Xtra Kattesand, Xtra Hvitløksbaguetter, Xtra Kronelys og Xtra Servelat. 

Følger etter

Kommunikasjonsrådgiver Nora Mile Helgesen i Kiwi sier til Dagligvarehandelen at de følger etter Coop. 

– Det er hyggelig at Coop nok en gang har latt seg inspirere av Kiwi. Hittil i år har vi gjennomført tre store priskutt. Priskonkurranse er bra, og det kommer kundene til gode. Vi vil selvsagt kutte prisene tilsvarende eller mer på sammenlignbare varer, sier Helgesen. 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb