Assisterende driftsdirektør ­Konrad ­Sørensen i Coop Øst, butikksjef ved Coop Mega Bislett, Jennie Andersson, og bærekraftsansvarlig Per Løberg ­Eriksen i Coop er veldig spente på testlaben.

Butikkløsning

Vil la kundene handle med matboks

Publisert: 9. mars 2020 kl 10.19
Oppdatert: 9. mars 2020 kl 10.19

– Testlaben startet 10. februar og vil vare i åtte uker. Dette er et Coop Øst-prosjekt i samarbeid med Coop. Målet er at hele Coop skal bli mer bærekraftig, men i førsteomgang starter vi her på Coop Mega Bislett, sier assisterende driftsdirektør Konrad Sørensen i Coop Øst.

Coop Øst har lenge tenkt på hva de kan gjøre når det gjelder bærekraft. Blant annet har kundene i flere år ytret ønske om å minimere emballasjebruken.

– Vi ønsker at våre medeiere skal få bedre mulighet til å velge mer bærekraftig, sier Sørensen.

– For 50 år siden handlet vi alltid i løsvekt. Så introduserte vi forbrukerpakning og har brukt 40 år på å si at dette er det mest optimale. Og nå går vi tilbake, forklarer bærekraftsansvarlig Per Løberg Eriksen i Coop, som er opptatt av å prøve og feile.

– Dette er nytt, men også gammelt. Vi må ta kundene på alvor og det har vi nå gjort. Nå kan de handle med egen matboks. Hvis kundene ikke benytter seg av det, har vi prøvd. I så fall må vi jobbe med bærekraft på en annen måte igjen. 

Det er åtte testløsninger som er spredt utover i butikken: Gjenvinningsstasjon (1), Matredder frukt og grønt (2), ta med din egen gjenbruksboks i salatbar (3), ta med din egen gjenbruksboks i ferskvare (4), løsvekt og påfyll (5a+b) og til slutt gjenvinning av strømpebukser (6) og stekepanner ved kassen (7). 

– I høst var dette et innsiktsprosjekt der vi snakket med kundene ute i butikkene og så på informasjonen vi hadde i Coop. Vi så at det var enkelte bærekraftsproblemer som gikk igjen fra kundene, som vi valgte å se på. Det er mye vaneendring som må til og det krever en del av forbrukeren. Vi bestemte oss for å teste dette på Coop Mega Bislett i oktober, sier prosjektleder Malin Driveklepp.

Les mer i utgave åtte av Dagligvarehandelen.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb