The Vegetarian Butcher er grunnlagt av den nederlandske bonden Jaap Korteweg, som ble vegetarianer ut av hensyn til miljø, bærekraft og bedre dyrevelferd. Men han savnet smaken av animalsk kjøtt, og har derfor utviklet plantebasert kjøtt som ifølge Unilever både smaker, føles og ser ut som animalsk kjøtt.

Smak 2020

Lanserer nye vegetarprodukter

Publisert: 2. mars 2020 kl 16.03
Oppdatert: 2. mars 2020 kl 16.03

Produktene premierevises på messen Smak 2020, som starter på Lillestrøm tirsdag. Serien blir i første omgang lansert eksklusivt for Horeca-bransjen.

– Vi ser frem til å presentere det vi mener er det perfekte plantebaserte kjøttet for norske kunder, først på SMAK2020. Produktene fra The Vegetarian Butcher er laget for de som elsker smaken av kjøtt, men som ønsker å spise mer plantebasert og kutte ned på kjøttforbruket. Samme smak, struktur og utseende som de er vant med, så med disse produktene kan man enkelt lage de vanlige rettene sine plantebaserte, sier norgessjef Jonna Ragnhildstveit i Unilever Food Solutions i Norge i en pressemelding.

The Vegetarian Butcher er er gunnlagt av nederlandske Jaap Korteweg, også kalt «Butcher of the Future». Han er 9. generasjon bonde som ble vegetarianer av hensyn til miljø, bærekraft og bedre dyrevelferd. Men han savnet smaken av animalsk kjøtt. Faktisk så mye at han gjorde det til sin livsoppgave å gjøre plantebasert kjøtt til standard, uten at man føler at man går glipp av noe. Ved hjelp av kokker har han utviklet plantebasert kjøtt som ifølge Unilever både smaker, føles og ser ut som animalsk kjøtt.

– Produktene har allerede begeistret kokker og forbrukere i flere andre europeiske land. Responsen fra en rekke smaksprøver har også vært ekstremt positiv, sier Jonna Ragnhildstveit.

I første omgang lanseres Nochicken Chunks, Nomince og Nobeef Burger. Alle med 100 prosent plantebaserte ingredienser og fri for kunstige smaksstoffer og fargestoffer.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb