Her produseres de første blanke Sprite-flaskene i Norge.

 

Nå forsvinner den grønne Sprite-flaska

Publisert: 20. mai 2020 kl 09.05
Oppdatert: 20. mai 2020 kl 09.05

– Den grønne Sprite-flaska forsvinner for å bli enda grønnere, forteller Mette Vinther Talberg i Coca-Cola Norge. Hun forsikrer at brusen har samme gode Sprite-sak, med eller uten sukker.

Coca-Cola har satt seg hårete mål når det gjelder å redusere bruken av plast, og øke bruken av resirkulert plast. Det er bakgrunnen for flaskeendringen. En blank flaske er mer miljøvennlig fordi farget pet-plast er vanskeligere å resirkulere og bruke igjen. Endringen skjer i flere markeder, og i mai begynte overgangen i Norge. De første blanke Sprite-flaskene ble produsert på fabrikken på Lørenskog, og vil komme ut i norske butikker i løpet av de neste månedene.

– De blanke flaskene mer miljøvennlige fordi de er lettere å resirkulere enn farget plast. Vi ønsker å kutte bruken av ny plast, og heller gjenbruke gamle flasker når vi lager drikkeemballasje. Hvis vi skal nå målet om 100 prosent resirkulert plast i alle flaskene våre, må vi rett og slett gå over til gjennomsiktig flasker på Sprite, sier kommunikasjonsdirektør Frida Keane i en pressemelding.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb