Testproduksjon av nye papirsugerør på Ttine Sjokomelk ved Tines meieri i Ålesund.

Tine kutter 700 tonn plast årlig

Publisert: 26. oktober 2020 kl 08.25
Oppdatert: 26. oktober 2020 kl 08.55

– Hele bransjen vår må bidra til økt gjenvinning ved å utvikle emballasje som er enkel å gjenvinne og øke bruken av resirkulert plast, og selvfølgelig fjerne den der vi kan, sier leder for bærekraft Bjørn Malm i Tine i en pressemelding.

Stadig flere aktører tester kartong fremfor plastemballasje, ifølge Grønt Punkt Norge. Meieriselskapet jobber med å finne en god fiberbasert løsning som kan erstatte alle plastsugerør og plastskjeer på de over 100 millioner aktuelle produktene de produserer årlig. 

– Vi er i gang med både testproduksjon og forbrukertester, og håper at det norske folk kan drikke Sjokomelk, Sunniva juice, Iste og Sprett-drikk fra papirsugerør allerede tidlig neste år. Dette er nytt for oss, derfor er vi helt avhengig av å teste for å lære. Det høres kanskje enkelt ut, men disse endringene er en stor overgang, sier Malm.

Målet er at plastsugerøret på Tines populære drikkeprodukter skal byttes ut med papirsugerør, mens yoghurt- og grøtproduktene vil følge etter med en miljøvennlig treskje i løpet av neste år, dersom testene er vellykket.

– Tine tar en ledende rolle i emballasjeskifte for å redusere bruk av unødvendig plast. Dette er nybrottsarbeid, og vi håper vi kan være med å inspirere og motivere både forbrukere og andre aktører i bransjen til å bli med på den spennende reisen, forteller bærekraftsjefen i Tine.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb