Mandag morgen i uke 38 lanserte Kiwi hver andre bleiepakke gratis til småbarnsforeldre.

Kutter bleieprisene

– Barnefamilier er en viktig kundegruppe

Publisert: 27. oktober 2021 kl 09.22
Oppdatert: 27. oktober 2021 kl 09.22

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Nora Mile Helgesen i Kiwi er det tegn til at det har vært en babyboom under koronapandemien.

– Derfor bestemte vi oss for å kline skikkelig til igjen. Mandag morgen i uke 38 kunne vi dele den gode nyheten med kundene våre om at vi nå gir bleiekunder hver andre bleiepakke gratis, sier kommunikasjonsrådgiveren, som forteller at den første uken ga en volumøkning i bleiesalget på hele 85 prosent sammenlignet mot uken før.

– Kostbart

Kiwis bleieavtale kom i år 2000, og ble en suksess fra dag én. Avtalen startet med hver femte bleiepakke gratis, og ble etter hvert forsterket til hver fjerde pakke gratis. 

– Barnefamilier er en viktig kundegruppe for oss, og vi vil at de skal være trygge på at de alltid får de laveste prisene i Kiwi. Dette er selvsagt kortbart for oss, og det vil minimum koste oss flere titalls millioner. Det er en investering i fornøyde kunder som vi mener er verdt det, sier Mile Helgesen, som forteller at de ikke har satt noen sluttdato for den nye bleieavtalen.

Ifølge Forbruksforskningsinstituttet SIFO koster en baby foreldrene sine 42 960 kroner innen den fyller ett år. 

– Småbarnsperioden er en kostbar periode, og dette vil spare norske barnefamilier for tusenvis av kroner. Med enda flere bleiekunder er det enda flere som kan nyte billige bleier i tiden fremover. Det kan komme godt med i en tid hvor flere kanskje har en presset økonomi.

– Penger spart

Tidligere i år lanserte Rema 1000 bleieavtale. Alle som brukte appen Æ fikk 25 prosent priskutt på alle typer bleier. Nå gir de Æ-kundene 50 prosent priskutt.

– Da får du kuttet på hver eneste bleiepakke du kjøper, rett i kassa, uansett om du skal ha én eller fem. Det blir mye penger spart for en barnefamilie, og så lenge du har registrert kontonummer i Æ trenger du ikke å ha med deg noe mer i butikken for å få priskuttet ditt, sier presseansvarlig Torkel Nohr Fjørtoft i Rema 1000.

Suksess for Extra

I lang tid har Coops kunder med Extras babybonus hatt 20 prosent bonus på bleier, babywipes og barnemat. 

– For å kunne være konkurransedyktige på bleier har vi valgt å gi kundene 50 prosent på bleier som medlemskupp, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop, som forteller at det ikke er satt noen tidsbegrensning på bonusen. 

Ifølge Kristiansen har Extras babybonus vært en suksess, og spart deres medeiere for mange tusen kroner i året. 

Saken fortsetter under annonsen

– Vi har vokst i kategorien, og det er nok også grunnen til at våre konkurrenter har sett seg nødt til å gjøre grep for å vinne tilbake barnefamiliene. Vi svarte derfor på utfordringen ved å kutte bleieprisen med 50 prosent på alle varianter, slik at vi fortsatt skal ha det mest attraktive programmet for barnefamiliene.

– Hvor viktig er en slik bonus for å vinne barnefamiliene?

– For en familie med bleie-barn handler det om mange tusen kroner i årlige utgifter, så det er klart at det er viktig både for oss og for kundene å ha gode tilbud og kampanjer for dem. Men suksessen til Extra, og grunnen til at vi vokser mest, er jo totaliteten med lave priser og at vi har det desidert største utvalget. Hos Extra finner småbarnsfamiliene alt de trenger, og med like lave priser på bleier står vi sterkt i konkurransen.

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb