Brød av surdeig: I februar åpnet Coop butikken Surdeigen. Pop-up-butikken er til for å fortelle at brødene i Coops Smak-serie nå bakes med surdeig.

Coop åpnet surdeigsbutikk

Publisert: 19. februar 2021 kl 08.08
Oppdatert: 19. februar 2021 kl 08.08

– Vi hadde et ønske om å gjøre noe annet enn de ordinære markedskanalene, som sosiale medier, radio og avis. Under koronapandemien har mat blitt ekstra viktig for folk, og vi opplever økt matinteresse, sier salgssjef Arnfinn Bye i Coop Norge Industri. 

Pop-up-butikken er til for å fortelle at brødene i Coops Smak-serie nå bakes med surdeig. Coop har satt opp det som sannsynligvis er Norges største surdeig i et vindu midt i Bogstadveien. 

Ifølge Bye var planen at kundene kunne kjøpe brød i selve surdeigbutikken, men på grunn av koronasituasjonen er det kun mulig med hjemlevering.

– Tanken vår var at butikken skulle være et lite museum der man i tillegg kunne kjøpe brød. Vi startet planleggingen i september i fjor, men det har skjedd mye de siste månedene. Vi har derfor måttet tilpasse oss underveis, og tilbyr nå hjemlevering med Foodora. 

Fra butikken Surdeigen kan man følge deigen direkte på Coops Youtube-kanal døgnet rundt. Hver dag klokken ti mates surdeigen. 

– På en torsdag hadde vi 1200 som så på at surdeigen ble matet klokken ti. Folk har god tid hjemme, og sist fredag hadde vi besøk av Tom Victor Gausdal som skapte mer engasjement. 

Les mer i ukens utgave av Dagligvarehandelen!

Ledige stillinger – Dagligvarejobb