Nytt pallesystem gir fullere biler og reduserer CO2-utslippene hos Posten og Bring.

Posten og Bring tar i bruk et nyutviklet pallesystem

Publisert: 29. april 2021 kl 08.40
Oppdatert: 29. april 2021 kl 08.41

Med det nye pallesystemet forventer Posten og Bring at de vil redusere både antall kjøretøy på veiene og deres CO₂-utslipp.

– Med bedre plassutnyttelse øker vi kapasiteten i bilene samtidig som det vil redusere antall biler og containere på veien, sier Inge Seljeset, distriktssjef i Posten Norge med ansvar for linjetrafikk, i en pressemelding.

Flere av selskapets biler og terminaler i Nord-Norge har spilt en viktig rolle i uttestingen av det nye pallesystemet, som benyttes til å frakte pakker og gods i landsdelen. Erfaringen viser at et mer effektivt pallesystem i bilene kan spare bruken av ett kjøretøy i uken på strekningen mellom Tromsø og Tana tur-retur og i lokaltrafikken mellom Tana og Kirkenes tur-retur. Tilsvarende effekter ble oppnådd i linjetrafikken mellom Tromsø og Alta og i lokaltrafikken mellom Alta og Hammerfest. Posten og Brings terminaler i Oslo, Fredrikstad, Førde, Tromsø, Bjerkvik, Alta og Tana var med i testen.

– Vi opprettholder dagens leveransekvalitet og basert på erfaringene fra Nord-Norge har jeg tro på at dette kan redusere bruken av mange kjøretøy når vi nå får dette på plass flere steder i landet. Vi kan stable sikrere og få mer utnyttelse av høyden. Det ligger mye verdi i å transportere minst mulig luft og mest mulig gods, sier Seljeset.

Det nye pallesystemet som er utviklet av det danske oppstartsselskapet SpaceInvader har til hensikt å optimalisere fraktkapasiteten i forsyningskjeden samtidig som det skal redusere CO₂-avtrykket fra selve transporten. 

– Det er en stor anerkjennelse at Posten og Bring har valgt vår løsning for å effektivisere logistikken. Vår visjon er å skape sirkulære løsninger som er bra for både økonomien og miljøet, sier administrerende direktør Steen Frederiksen i SpaceInvader.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb