Foto

Tidligere styremedlem i DLF, Hans Christian Bøe.

– Rema må finne tilbake til seg selv

Publisert: 20. oktober 2022 kl 19.22
Oppdatert: 20. oktober 2022 kl 19.22

Norgesgruppen kommer gjennomgående best ut i den ferske undersøkelsen som Dagligvaretilsynet har utført for å måle samarbeidsklimaet mellom kjeder og leverandører. Og Rema 1000 er den kjeden som har flest forbedringspunkter. Det kom frem da deler lav undersøkelsen ble lagt frem på det tradisjonsrike høstmøtet til Dagligvareleverandørenes Forening (DLF) torsdag.

Den beste forhandleren vinner

Tidligere styremedlem i DLF, Hans Christian Bøe, mener at Rema 1000 må finne tilbake til sitt gamle jeg.

– Rema må finne tilbake til seg selv. Det var de som var best på forhandlinger i sin tid, sa han fra scenen.

– Rema må igjen bli best på forhandlinger og gjennomføring. Skal du ha markedets beste priser, må du være best på det, mener den tidligere dagligvaretoppen. Han tror ikke noe på at det Norgesgruppen får best innkjøpsbetingelser fordi de er størst. Han mener bestemt det skyldes at de er best til å forhandle.

Hans Christian Bøe var i 25 år leder for hygieneleverandøren Cederroth. I den perioden satt han også i styret til DLF. Da Cederroth ble kjøpt opp av Orkla i 2015, fortsatte han som salgssjef i Orkla Health. I dag er han pensjonist.

– Det er et knefall mot egne verdier å be myndighetene om hjelp, sier Bøe og sikter til hvordan Rema sammen med blant annet Oda de siste årene har bedt politikerne om hjelp for å sørge for like innkjøpspriser fra leverandørene.

Reitan: – Tar med oss alle gode innspill

Rema-eier og CEO for Reitan Retail, Ole Robert Reitan, lytter oppmerksomt til Bøes synspunkter om forhandlingsdyktighet når han får dem referert.

– Det må vi eventuelt ta til oss, konstaterer han.

– Så det er noe i at dere var bedre før?

– Det må vi eventuelt diskutere på bakrommet. Vi tar med oss alle gode innspill videre, sier Ole Robert Reitan og legger til:

– Vi er veldig, veldig godt fornøyd med relasjonen vi har til leverandørene nå og har et godt samarbeid.

– Er det et knefall for Remas verdier å be om hjelp fra myndighetene?

Saken fortsetter under annonsen

– Det får stå for hans regning. Jeg er helt uenig i det.

Foto

At Rema 1000 har litt å gå på i samarbeidet med leverandørene, viser blant annet denne foilen. Dagligvaretilsynets direktør Tor Erik Engebretsen i forgrunnen.

 

­

Ledige stillinger – Dagligvarejobb