Utvikling: Natalie Hettervik Flesjå (24) går i dag Kiwis traineeprogram. Hun håper hun blir en sjef som ønsker å utvikle folk og få ut det beste i andre.

Karriere

Satset på plan B

Publisert: 18. mars 2022 kl 09.25
Oppdatert: 18. mars 2022 kl 09.29

Helt siden Natalie var liten har hun ønsket å bli kokk. 24-åringen ble inspirert av å se på kokkekonkurransene som gikk på tv.

– Jeg er en person som ønsker å klatre så mye som mulig innenfor arbeidslivet. Jeg satset på å bli kokk, men i slutten av læretiden min fikk jeg en prolaps i ryggen som gjorde at alt ble snudd på hodet over natten, forteller hun.

En vei inn

I 2016 flyttet Natalie tilbake til hjembyen Haugesund, og begynte å søke på tilfeldige jobber. Hun arbeidet deltid hos BikBok, Enklere Liv og Spar Skåredalen, der broren hennes er butikksjef.

– Min bror ga meg en vei inn i dagligvarebransjen – og det er jeg utrolig takknemlig for. Jeg arbeidet der til jeg begynte å studere i Oslo i 2018, sier Natalie, som har bachelor i ledelse og servicestrategi på Høyskolen Kristiania.

Da Natalie flyttet til Oslo for å studere, ble hun overført til Spar Bygdøy. På fritiden er 24-åringen en ordentlig tøffing. Sammen med samboeren driver hun aktivt med boksing. Det synes hun er svært givende.

– Her får man utviklet seg til å bli bedre – akkurat som i en jobb. Samboeren min har bokset siden 2015, og det var veldig tilfeldig at jeg ble med ham på en trening. I dag har dette blitt en felles interesse.

Det ble en bratt læringskurve.

Åpnet ny butikk

Bokse-jenta fra Haugesund begynte i Kiwi for første gang i januar 2021. Da var hun assisterende butikksjef og åpnet en helt ny Kiwi-butikk på Sofiemyr.

– Det er noe av det mest givende jeg har vært med på. Dette var min første dag i Kiwi og vi skulle bygge butikken helt fra bunnen av. Jeg var veldig spent på å se hvordan jeg stilte med min bakgrunn fra Spar. Jeg tenkte på forhånd at det var likt, siden begge kjedene er under Norgesgruppen, men det ble en bratt læringskurve.

– Når skjønte du at du ville satse på dagligvarebransjen?

– Det skjønte jeg med en gang jeg begynte i Spar i 2016. Jeg fikk utrolig mye inspirasjon og begynte raskt å brenne for yrket. Da jeg begynte på bacheloren i 2018, var det med dagligvarebransjen i bakhodet.

– Utrolig spennende

Saken fortsetter under annonsen

– Hvorfor gikk du fra Spar til Kiwi?

– Jeg begynte å nærme meg slutten på studiet, og visste at jeg ville satse på dette yrket. På Spar Bygdøy var det kun mulig å jobbe deltid, og jeg ønsket å jobbe fulltid i butikk. Da søkte jeg blant annet på stillingen som assisterende butikksjef på Kiwi Sofiemyr. Jeg fikk inntrykk av at jeg hadde mye å komme med fra min bakgrunn i Spar, og følte også at Kiwi satset mye på medarbeiderne sine, og da virket det som en fin overgang.

I januar i år startet Natalie på Kiwis traineeprogram. Her har hun blitt utplassert på Kiwi Karlsrud i Oslo til juni.

– Det er utrolig spennende å gå traineeprogrammet. Jeg lærer masse nytt og får satt det praktiske sammen med det teoretiske. Det er et vanvittig kult program.

Involvere og inkludere

– Har du en drømmebutikk?

– Nei, det har jeg ikke, men den store drømmen er å kunne åpne en egen Kiwi-butikk slik jeg gjorde som assisterende på Sofiemyr. De ga et enormt eierskap til butikken.

Saken fortsetter under annonsen

– Hvordan tror du at du blir som sjef?

– Etter det jeg har erfart, så er jeg en person som ønsker å utvikle folk og skape gode resultater med og gjennom mine medarbeidere. Dette har vært veldig viktig for meg. Jeg ønsker å involvere og inkludere mine medarbeidere, og har et ønske og mål om å kunne ha både lærling og trainee, og sende fra meg traineen etter hvert.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb