Årets glutenfrie bedrifter 2022

Publisert: 1. februar 2023 kl 08.57
Oppdatert: 1. februar 2023 kl 08.57

Prisen ble i år delt ut for 11. gang og har som mål å stimulere til et godt glutenfritt tilbud i markedet.

Vinnerne av Årets glutenfrie bedrift 2022 er

  • Produsenter: Dr. Schär, Syd-Tyrol og Kjevla Hjemmebakeri, Nøtterøy
  • Konditori: Baker Jørgensen, Arendal
  • Serveringssted: Poca Madre, Bergen

I kategoriene konditori og serveringssted tas det utgangspunkt i nominasjoner fra medlemmer og andre, mens i kategorien produsent nominerer bedriftene seg selv. I år er det kåret to vinnere i kategorien produsent.

Prisen til Årets glutenfrie produsent 2022 går til to sterke og forskjellige produsenter. Den ene er en internasjonal produsent med et stort utvalg av glutenfrie varer. Den andre er en liten lokal bedrift som tilbyr glutenfri bakst som kan være vanskelig å få tak i og som i tillegg kjører varer ut til store deler av landet.

Dr. Schär AG/SPA tildeles prisen for Årets glutenfrie produsent for deres rikholdige utvalg av ulike glutenfrie produkter. Juryen skriver: «Dr. Schär jobber kontinuerlig med å forbedre produktene når det gjelder smak, konsistens og næringsverdi. Produktene har en tiltalende, ny design og har god distribusjon og er dermed å få kjøpt i veldig mange butikker. Komiteen synes også at dyrkingsprosjektet «Field 100», som satser på biologisk mangfold, bærekraft og mindre kornslag som bokhvete, sorghum og hirse, virker veldig positivt».

– Vi synes det er veldig stas at vi blir lagt merke til og får denne oppmerksomheten, sier Synne Wigum. Hun er produktsjef for Arvid Nordquist, som distribuerer Schär i Norden, og tar imot prisen på vegne av Schär.

– Vi jobber for å finne glutenfrie produkter som mangler i det norske markedet i dag, og ønsker å optimalisere sortimentet vårt i Norge slik at det skal passe til den norske ganen, legger hun til.

Kjevla Hjemmebakeri kåres til Årets glutenfrie produsent for deres gode, spesielle glutenfrie tilbud. Kjevla Hjemmebakeri tilbyr diverse glutenfrie produkter som ikke er så lette å få tak i, som flere ulike typer lefser, lomper, focaccia, med mer. Et stort pluss er at de har gjort produktene tilgjengelig for mange, i både sentrale og mindre sentrale distrikter, ved å kjøre rundt i landet og levere på treffpunkter.

Baker Jørgensen AS i Arendal tildeles prisen for Årets glutenfrie konditori for deres gode, varierte tilbud av glutenfrie bakevarer. Hver onsdag tilbys det fersk og god glutenfri bakst fra alle deres sju utsalgssteder i Arendal, og ellers tilbys det som frosne produkter. Napoleonskake uten gluten er en sjeldenhet å få tak i andre steder, skriver juryen.

Poca Madre i Bergen tildeles prisen for Årets glutenfrie serveringssted for det enestående glutenfrie tilbudet i restauranten. Det er ifølge juryen en fryd for en med glutenintoleranse å kunne velge blant alle de gode meksikanske matrettene på menyen, på lik linje med alle andre.

­

Ledige stillinger – Dagligvarejobb