Bloggeren Oskar Westerlin legger stadig ut Tik Tok-innslag med sin trippel sjoko-bolle. En halv million følgere sørger for at produktene forsvinner ut som varmt hvetebrød.

Foto

Max Social

Årets villeste lansering?

Publisert: 17. mars 2023 kl 11.33
Oppdatert: 17. mars 2023 kl 11.47

­Den unge bloggeren med nær 500.000 følgere har «funnet opp» en bolle med sjokolade inni, sjokoladetrekk og sjokoladebiter oppå trekket. Dermed tok det av blant følgerne, som gikk mann av huse for å sikre seg delikatessene.

Spinnvilt

Kjøpmann Roy Morten Lereng hos Spar Gran på Hadeland er trolig den i handelen som har satset heftigst på sjokoladedrømmen. Også han bruker nå Tik Tok som virkemiddel.

– Tidligere har jeg postet en del korte filmsnutter på Facebook. Blant annet om gode tilbud i butikken. Men så sa datteren min at jeg måtte bruke Tik Tok, og jeg tenkte at det kunne jeg jo. I den første filmen lovet jeg en boks Monster til alle som trykket «liker» på Spar Gran. Jeg skulle selvsagt skrevet at jeg skulle trekke ut én eller flere vinnere. For det kom 10.000 likes, sier Roy Morten.

Han er glad han er over 50 år og vanligvis en sindig kar; ellers hadde han bokstavelig talt gått i taket av denne oppmerksomheten.

– Dette er jo helt spinnvilt, synes han.

– Og da Oskar Westerlin lanserte sin trippel sjoko-bolle lagde jeg et par klipp med den. Det resulterte i at 2.000 ungdommer besøkte butikken. Et par hundre kom helt fra Oslo. Oskar var selv i butikken for å se hvordan det gikk, og så da ble det oppløp. Politiet lurte på hva som skjedde. Og da Oskar ble med på besøk til en lokal skole, ble det fullstendig opprør. Skulle tro vi var rockestjerner.

Flere bruksområder

Kjøpmann Lereng har, oppildnet av suksessen, fortsatt å bruke Tik Tok, og til flere formål. Ikke minst legger han ut kortfilmer der han taler varmt om tilbudene iført pannebånd, gjerne syklende gjennom butikken.

– Så du promoterer også sunnere produkter enn trippel sjoko-boller?

– Ja da, og effekten er enorm hver gang. For eksempel sa jeg at de unge måtte passe på å spise sunt, og ba dem forsyne seg fra salatbaren. Vips så gikk det ut 240 kilo fra salatbaren den uken. Det er nesten skremmende å se hvilken påvirkningskraft dette sosiale mediet har, sier kjøpmannen, som omsetter for 50 millioner totalt i året.

Han har den butikken i Norge som har solgt mest av de nå berømte sjokoladebollene. Og Tik Tok har gitt solid drahjelp også til andre produkter han har trukket frem. På sin konto har kjøpmannen nå passert 30.000 følgere.

«Skulle tro vi var rockestjerner.»

Kritikk

Saken fortsetter under annonsen

Ikke uventet har den nye bollevarianten møtt kritikk. Den inneholder palmeolje, og ikke mindre enn 400 kalorier i en 100 grams bolle.

For Bakehuset har det vært problemer med å finne til alternativer til palmeolje, men det arbeides
med saken.

– Bollene ble revet vekk så fort at Bakehuset gikk tom, sier Roy Morten.

– Men de kommer tilbake, og da skal jeg legge inn bestilling på noen tusen. For dette er både spinnvilt og utrolig morsomt.

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb