Fredrik Myksvoll Alvsåker (23) på Kiwi Bryggen Hommersåk er kåret til Norges hyggeligste kassamann.

Dette er Norges hyggeligste kassamann

Publisert: 4. mai 2023 kl 08.45
Oppdatert: 4. mai 2023 kl 08.52

For femte året på rad kårer Hjemmet Norges hyggeligste kassadame/kassamann. Gjennom konkurransen ønsker bladet å løfte frem hverdagsheltene i norske dagligvarebutikker.

– Vi har alltid ment at denne kåringen er viktig for bransjen, men kanskje aller mest for den enkelte. Fra de tidligere vinnerne blir vi fortalt at det betyr enormt mye å bli sett og anerkjent av kundene, ledelsen og Hjemmet som initiativtaker, sier Cathrine B. Jensen, som er innholdsansvarlig for reportasjer i Hjemmet.

– For Hjemmets del er denne kåringen en flott og kjærkommen anledning til å løfte frem og gjøre stas på de hyggelige menneskene vi møter når vi handler dagligvarer. Det er hyggelig å se det store engasjementet kåringen skaper i bransjen og blant kundene, sier Jensen.

– Ny rekord

Til slutt var det 13 finalister som stod igjen. Disse jobber i ulike kjeder og bor spredt rundt om i landet. Fristen for Hjemmets lesere til å stemme frem sin favoritt var 30. april.

– Engasjementet og fokuset rundt kåringen har økt fra år til år, og jeg tror vi i år har hatt ny rekord både for antall nominasjoner og antall stemmer på finalistene – som nærmet seg 20.000 innsendte stemmer. Det er utrolig gøy, sier Jensen, og fortsetter:

– De to i teten utmerket seg med god margin, og det var ikke klart hvem som vant før helt til sist. Det var veldig spennende.

– Glimrende

Om årets vinner sier kundene blant annet at Fredrik alltid er hyggelig og imøtekommende, forståelsesfull og hjelpsom. Gjennom sin dedikasjon til jobben sørger han for at alle kundene også får en fin handleopplevelse.

– Han er rett og slett en glimrende, ung kar, som er superhyggelig, sa butikksjef Jan Erik Finbak til Hjemmet da de presenterte bladets finalister. Han kunne fortelle at Fredrik egentlig begynte på lærerstudiet, men en kjøpmann så potensialet hans og lot han få flere og flere oppgaver.

Fredrik arbeider på Kiwi Bryggen Hommersåk i Sandnes.

– I dag er han vår assisterende butikksjef, og han er en dreven kassa- og butikkmann, som alltid er «på» overfor kundene og hva de trenger. Vi merker at dette er noe han brenner for. Når det er travelt, snakker han med kundene mens han jobber. Han fortjener virkelig å bli Norges hyggeligste kassamann, sier sjefen hans.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb