Årets Ladejarl kåres hvert år den 11. september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren hedres med seremoni og to millioner kroner for sitt arbeid.

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

Publisert: 7. august 2023 kl 16.02
Oppdatert: 7. august 2023 kl 16.02

Prisen gis et enkeltmenneske som motvirker likegyldighet, som med sterke verdier tar et ekstra tak i lokalsamfunnet, i næringslivet, i organisasjoner eller på andre måter.

– Årets Ladejarl er prisen som viser at sterke verdier, personlig ansvar og engasjement er oppskriften for å skape resultater vi andre kan unne og beundre. Årets Ladejarl evner å gjøre andre gode. Årets topp ti-liste viser sterke kandidater hvor de alle bemerker seg gjennom sin stå-på-vilje for å skape noe større enn seg selv, sier Odd Reitan i en pressemelding. 

Karen Dolva ble Årets Ladejarl 2022. Med varm teknologi bidrar hun til å bekjempe ensomhet. Teknologisk nyvinning gjør det mulig for både barn og eldre å ta del i fellesskapet, uten å selv være fysisk til stede. Dolva har skapt arbeidsplasser i Europa og hun inspirerer til verdibasert ledelse.

– Jeg er så takknemlig for at jeg ble valgt til Årets Ladejarl 2022. Prisen gjør det mulig å fortsette arbeidet og finne nye løsninger som er med å bekjempe ensomheten. Teknologi skal aldri erstatte mellommenneskelig kontakt, men den kan tilføre ekstra verdi, spesielt i de tilfeller hvor fysiske møter er umulig, sier Dolva. 

Juryen består av advokat Lars G. Norheim, tidligere vinner av Årets Ladejarl og generalsekretær i Stine Sofie Stiftelse, Ada Sofie Austegard, stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland, eiendomsutvikler Amalie Reitan og Colonialmajor Odd Reitan.

– I år fikk vi mange gode nominasjoner. Vi i juryen skal nå velge mellom ti potensielle ladejarler som har vist lidenskap og dedikasjon i sitt arbeid. Det blir en vanskelig og givende jobb, sier Amalie Reitan. 

Her er årets topp ti-liste:

 

  • Knut-Eirik Dybdal
    Gründer og daglig leder av Arctic Race of Norway. Han engasjerer seg i flere sportslige arrangementer og sørger for gjennomføring. Med høy arbeidsmoral får han realisert drømmer og store mål. Han kjennetegnes som en motivator som får folk til å trives og jobbe sammen mot et felles mål.
     
  • Rabia Khan
    Grunnlegger og leder av Internasjonal Velferdsforening Trøndelag. Organisasjonen er et kompetanse- og ressurssenter for innvandrere og flyktninger i Trøndelag. Hun dedikerer sitt liv til å videreføre sin kompetanse og sine erfaringer.
     
  • Ragnhild Slettner
    Daglig leder av Mamas Mat som tilbyr mat-tjenester for næringsliv og bidrar til den viktige inkluderingsdugnaden i Norge. Hun har stå-på-vilje og et sterkt engasjement for å skape muligheter og arbeidsplasser for flyktninger og førstegenerasjons voksne innvandrere.
     
  • Jostein Sivertsen
    Daglig leder i Kolstad Håndball. Gjennom sitt virke levendegjør han verdigrunnlaget og er en lederskikkelse som står på til alle døgnets tider. Med sitt pågangsmot har han skapt en klubb som er i stand til å realisere store sportslige ambisjoner på kort tid.
     
  • Jimmy Øien
    Grunnlegger og daglig leder av restauranten REST i Oslo. Gjennom sitt brennende engasjement og sterke stå-på-vilje løfter han bærekraftsfokuset inn i kokkekunsten og gjør noe med utfordringene verden står overfor.
     
  • Bjørn Moe
    Dirigent og kunstnerisk leder for Nidarosdomens Guttekor (frem til våren 2023). I 50 år har han vist dedikasjon, faglig dyktighet og målrettet arbeidsfokus som har løftet korets nivå til verdenstoppen og høstet nasjonal og internasjonal anerkjennelse.
     
  • Ayesha Wolasmal
    Hjelpearbeider i konfliktområder. Hun er en samfunnsbygger som er opptatt av hva vi kan bidra med for de som opplever konflikt og utrygghet. Med pågangsmot og vilje har hun utfordret norske myndigheter til å bidra for kvinner som i dag lever under Talibans Afghanistan.
     
  • Sigrid Nedkvitne
    Grunnlegger og daglig leder i Friskus som gjør det mulig for alle å delta i aktiviteter som gir helsegevinster og tilhørighet i lokalsamfunnet.  Med dedikasjon og et brennende hjerte for inkludering har hun bygget opp teknologien bak Friskus.
     
  • Terje Stølan
    Faglig leder og grunnlegger av FIRE – Et skritt videre. Gjennom hardt arbeid og lysten til å gi andre muligheten til et bra liv, har han gjennom FIRE hjulpet rusmisbrukere tilbake til samfunnet med tilbud om et trygt og rusfritt miljø, fritidsaktiviteter, utdanning, arbeid og nettverk.
     
  • Kimiya Sajjadi
    Grunnlegger av Big Enough Global som hjelper virksomheter med å rekruttere og beholde flerkulturelle gjennom innspill til konkreke tiltak og mål. Med sitt sterke engasjement for mangfold og likestilling bidrar hun til at dette implementeres i bedrifter. 

Årets Ladejarl kåres hvert år den 11. september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren hedres med seremoni og to millioner kroner for sitt arbeid.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb