Kiwi-sjef Jan Paul  Bjørkøy og butikksjef Marie Steine Madsen åpnet torsdag Kiwi-butikk nummer 700. 
Begivenheten fant sted i Bergen.

Kiwi rundet 700 butikker

Publisert: 15. juni 2023 kl 09.32
Oppdatert: 15. juni 2023 kl 09.32

– Dette er en viktig milepæl. Vi har ventet på dette en stund, og det har tatt litt lenger tid enn planlagt, men nå skal vi feire, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy til Dagligvarehandelen.

Kiwi Kronstad X er på 1215 kvadratmeter, hvorav 780 kvadratmeter salgsflate.

– Vi er veldig fornøyde med beliggenheten. Butikken ligger det eneste stedet der bybanene møtes i Bergen. I tillegg er Høyskolen på Vestlandet en av de nærmeste naboene. Etter det vi erfarer, er det opp mot 100.000 forbipasserende daglig, forteller Bjørkøy.

– Vi snakker med andre ord om en butikk med mange kunder og lav snitthandel?

– Det blir det nok, tatt antallet kunder i betraktning. Men dette vil også bli en butikk mange har som hovedbutikkbutikk, sier Kiwi-sjefen, som forsikrer at butikken er rigget for å kunne ta unna den forventede kundetrafikken.

– Hvordan er etableringsplanene videre fremover?

– Det kan være at noen få etableringer blir skjøvet over til 2024, men vi har et mål om 20 nye butikker i år, også. Vi har åpnet seks så langt i år, i Dikeveien i Fredrikstad, Nordås i Bergen, Hilleren i Bergen, Ullern Allé i Oslo, og så tok vi over et lokale i Kongssenteret i Kongsvinger.

– Så Kiwi Kronstad X er den tredje i Bergen siden nyttår?

– Ja, vi har hatt fokus på Vestlandet i år. Men det skjer mye andre steder, også. Den neste butikkåpningen skjer 15. juni på Hamresanden i Kristiansand.

– Når runder Kiwi trekvart tusen butikker?

– Det er for tidlig å si, det er mange faktorer som spiller inn. Totalt sett har vi jo åpnet mange flere butikker en 700 opp gjennom årene, men noen er lagt ned, og noen har flyttet inn i nye lokaler. Men vi kommer dit.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb