Forsyn deg selv: Her kan kundene bedrive plukk og miks fra sushi-buffé i Meny.

Foto

Foto: Lerøy

Meny tester sushi-buffé

Publisert: 28. februar 2023 kl 10.15
Oppdatert: 28. februar 2023 kl 11.21

­Som du tidligere har lest i Dagligvarehandelen, har 12 Meny-butikker shop-in-shop-løsning med fersk sushi laget på stedet, og flere vil komme til i løpet av 2023. Men det er ikke den eneste sushi-satsingen i kjeden.

På tampen av fjoråret gjennomførte nemlig Meny i samarbeid med Lerøy et pilotprosjekt med sushibuffé hos Meny Alna og Meny Kalbakken i Oslo. Og det har gitt mersmak.

Gode resultater

– I de to butikkene vi testet bufféen, solgte vi rundt 1.000 biter til 12 kroner stykket i uken, forteller Lars Gerhardsen, kategorisjef for fisk og sjømat i Meny.

– Det er et såpass godt resultat at vi ønsker å videreføre det. Det er ikke alle butikker som kan ha shop in shop-løsninger, og da kan sushi-buffé i mange tilfeller være et godt alternativ, legger han til.

– Hva er fordelene med buffé sammenlignet med ferdigpakkede brett?

– Jo mer tilgjengelige varene er, desto bedre selger de. Og så oppleves sushien som ferskere når den ligger uemballert i disken, fastslår Gerhardsen.

Tester prisstrategi

I disse dager gjør Gerhardsen seg klar for andre testrunde, denne gang med ny prisstrategi.

– Vi har sett at det kan bli litt svinn, og vil prøve å endre til kilopris i stedet for stykkpris.

– Det er vel lettere å få oversikt over hva det koster med stykkpris.Er du ikke redd for at kiloprising kan påvirke salget?

– Jo! Og derfor må vi finne en god måte å kommunisere at én bit fortsatt utgjør rundt 12 kroner. Men vi er spente på om det får en betydning, og det er jo derfor vi tester, sier Gerhardsen, som i skrivende stund venter på ny priskommunikasjon på diskene.

Så snart materiellet er på plass, rulles bufféene ut i de to butikkene – kanskje allerede i løpet av en ukes tid.

Dagfersk

Saken fortsetter under annonsen

Det er Sjømathuset Lerøy som leverer sushi til Meny. Dagferske små fiskebiter frister kundene, og fredager fremheves som den beste salgsdagen. Da vil nordmenn gjerne gå inn i helgen med noe lettvint, men sunt, på middagsbordet.

Da sushi ble en del av det norske dagligvaremarkedet, var ikke alle forbrukere like overbevist. De innpakkede bitene så ikke alltid så fristende ut. I dag er situasjonen en ganske annen.

– Kvaliteten på suhsien har økt kraftig. Den er fersk og ser innbydende ut, og er et reelt alternativ til det du får i restaurantmarkedet. Sjømathuset Lerøy har gjort en veldig god jobb, berømmer Lars Gerhardsen.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb