Foto

Everland

Ny design på Synnøves brunoster

Publisert: 7. mars 2023 kl 10.44
Oppdatert: 7. mars 2023 kl 10.44

Synnøve Finden er historien om norsk entreprenørskap. Den unge Synnøve fra Finden tok en stor sjanse da hun grunnla en ostefabrikk i Oslo 1928. I dag, nesten 100 år senere, er Synnøve Norges nest største leverandør av ost og yoghurt.

Ifølge merkevarebyrået Everland, mistet imidlertid selskapets brunoster i senere år forankringen i sin egen historie og i norsk tradisjon og håndverk – hvilket er sterke drivere i kategorien.

Dermed var det nødvendig å redesigne Synnøve Gudbrand og Fløtemys for i større grad å appellere til de etablerte brukerne (først og fremst 50+). Med ny design ønsker man også å rekruttere unge voksne.

– Den nye designen er sterk historiefortelling. Vi har gitt emballasjedesignet en make-over slik at forbrukerne tydelig kan fornemme historien og håndverket, og Synnøves kjerneverdier. Hver skive brunost er en bit av Synnøves stolte historie og norske tradisjoner, sier markedssjef Cathrine Myrvang i Scandza i en pressemelding.

Rikke Hatlo, designdirektør i Everland legger til:

– Brunost er noe av det norskeste vi har, og forventninger om referanser til vår kultur og historie i et brunostdesign ligger dypt hos forbruker. Designen henter opp mønster inspirert av utskjæringene i formene man opprinnelig brukte til å støpe brunost. Vi ønsket å understreke Synnøves besluttsomhet og pionerånd. For å illustrere den viljesterke personen hun var, plasserte vi henne selvfølgelig stolt og sentralt på emballasjen, sier designdirektør Rikke Hatlo i Everland.

Brunostene med den nye emballasjedesignen er ute i butikk nå.

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb