Nytt for Sweet Mint er deres håndlagde Boba te. Ifølge Ziba Sharifi har kundene tatt det godt imot.

Foto

Martine Furulund Frøjd

Reåpnet butikk – skal åpne butikk nummer to i juli

Publisert: 21. juni 2023 kl 08.44
Oppdatert: 23. juni 2023 kl 15.33

– Vi har skiftet konsept og navn. Vi har nå fjernet dagligvaredelen og har et større fokus på drikke og snacks, sier Ziba.

Tidligere het butikken på Kalbakken Mint. Nå har søstrene endret navnet til Sweet Mint.

– Vi ønsket å beholde Mint-navnet, for det var mange kunder som assosierte det med oss. Vi er akkurat de samme folka som jobber her.

Kaféavdeling

Her er kaféavdelingen i butikken hvor søstrene serverer Boba te.

På lørdag reåpnet søstrene butikken. I tillegg til drikke og snacks, har søstrene åpnet en kaféavdeling i butikken hvor de serverer Boba te. 

– Åpningen gikk veldig bra. Vi skiftet konseptet i februar i år, men Boba-konseptet var helt nytt, så det var en minifest for å feire det. Boba er håndlagde produkter, og vi ser at kundene har tatt det godt imot.

– Var det mange kunder innom på lørdag?

– Ja, det var det. Vi hadde 400 Boba te-bestillinger, så totalt sett hadde vi rundt 600 til 700 salg på lørdag.

Slutt på dagligvare

– Hva gjorde at dere gikk bort fra dagligvare og Mint?

– Sweet Mint er noe vi alltid har hatt lyst til å gjøre. Mint var noe vi egentlig ikke stod for selv, men heller noe vi gjorde fordi det var et trygt valg for oss. Mint ga oss gode resultater, men ikke resultatene vi forventet og ønsket oss, så da visste vi at vi måtte endre noe.

I juli skal søstrene Sharifi åpne butikk nummer to på Linderud senter i Oslo. Butikken vil være i tredje etasje på senteret. Det gleder Ziba seg veldig til.

– Det er veldig gøy å se at kundene har tatt Sweet Mint godt imot, og nå ekspanderer vi litt.

Saken fortsetter under annonsen

– Være en opplevelse

– Hva kan kundene forvente når de kommer inn her?

– Det skal være en opplevelse. Det er derfor vi har gjort om designet. Voksne skal få følelsen av å være et lite barn igjen. Her får kundene gleden av helt nye produkter og helt nye smaker. Og vi utfordrer på alt av godteri og snacks. Vi har nå også begynt med proteinavdeling, sier Ziba, og fortsetter:

– Vi vil ikke bare bli husket på som en butikk med usunne produkter. Vi vil først og fremst bli husket på som en butikk som følger verdenstrender.

Søstrene Ziba, Zinat og Amina Sharifi har nå gått fra dagligvare til fokus på snacks og drikke.

– Hva er forskjellen på dere og dagligvarebutikker?

– Hvis man kommer til butikken vår, så skjønner man det. Vi deler kanskje fem prosent av varesortimentet med tradisjonelle dagligvarebutikker, så vi selger varer kundene ikke får så mange andre steder.

Saken fortsetter under annonsen

Noe som er helt nytt for Sweet Mint er kafeen. Her serverer de Boba te. Det er ifølge Ziba et asiatisk konsept fra Taiwan som heter Bubble Tea.

– Her håndlager vi en spesiell type te og en spesiell type melk og mikser det sammen med fruktkuler og serverer det kaldt. Dette er et konsept som er veldig populært blant de mellom 16 og 35 år. Vi har solgt mest av Mango i teversjon og Brown Sugar i melkeversjon. Etter hvert vil vi komme med flere smaker på menyen, i tillegg til å lage egne kaker til kafeen

Ledige stillinger – Dagligvarejobb