Nyhet: Markedsleder og partner Fredrik Eriksen i Giltor har stor tro på introduksjonen av premium-varianten av Finish i det norske markedet,

Foto

Are Knudsen

Giltor skal skape kategorivekst

Publisert: 28. februar 2023 kl 10.12
Oppdatert: 28. februar 2023 kl 10.12

­Reckitt-porteføljen hadde i fjor en verdi på rundt 100 millioner kroner ut av butikk. Nå er planen å skape ny vekst i kategorien, blant annet gjennom å utvide sortimentet med høykvalitetsprodukter.

En hel hylle

Finish hadde i fjor en markedsandel på 20 prosent innenfor oppvaskmidler i dagligvaremarkedet. Det skulle man ikke tro når man ser på årets planogram i Kiwi, for nå har utfordreren fått bortimot halvparten av hylleplassen som er satt av til maskinoppvaskmidler.

– Vi er ydmyke og takknemlige over å bli vist denne tilliten, sier markedsleder og partner Fredrik Eriksen i Giltor.

– Vi skal skape ny omsetning i hygienekategorien med Finish og Vanish. Det skal skje gjennom innovasjon, riktig produktmiks, unike salgskonsepter og tett samarbeid med kundene våre, sier Eriksen.

24-timersgaranti

I det Giltor gjør entré i vaskemiddelmarkedet, har de med seg det de betegner som en stor nyhet innenfor maskinoppvask, Finish Ultimate. I stedet for de de vanlige, harde tablettene, har Ultimate myke tabletter som løser seg enkelt opp også i lavere vanntemperaturer.

– Finish Ultimate er et høykvalitetsprodukt som innebærer at man trygt kan kjøre oppvaskmaskinen på eco-programmer og programmer med kort syklus – og likevel være sikker på at alt blir rent. Det kommer dessuten med en 24-timersgaranti. Den innebærer at så fremt det du skal vaske opp ikke har stått i mer enn 24 timer, blir det rent med Ultimate, forteller Eriksen.

Finish Ultimate kommer ellers i emballasje laget av 30 prosent resirkulert plast, og ifølge Eriksen jobbes det kontinuerlig med å minske klimaavtrykket – uten at det skal gå på bekostning av kvaliteten.

Langsiktig strategi

Ultimate-pakkene inneholder færre tabletter enn det ordinære Finish-vaskemiddelet, men er priset noe høyere.

– Noen vil nok tenke at timingen ikke er den beste, men vår strategi er langsiktig. Vi mener det norske markedet er modent for produkter av høyere kvalitet. Men vi må evne å kommunisere fordelene ut til forbrukerne, fremholder Eriksen.

– Og hvordan skal dere gjøre det?

– I første rekke i samarbeid med kundene, og ved å bruke deres plattformer og medlemsprogrammer, som Trumf og Kiwi+.

Saken fortsetter under annonsen

Flere nyheter

Ultimate er ikke den eneste Finish-nyheten som har fått plass i hyllene i februar-vinduet. Et nytt glans- og skyllemiddel, samt en maskinrens, er også en del av tilbudet.

– Maskinrensen kan kjøres sammen med oppvasken, slik at man slår to fluer i én smekk.

I første omgang har Finish-sortimentet fått grunnlisting i alle Norgesgruppens butikker. Merkevaren har også fått utvidet sortimentet i Rema 1000.

– Vi har en god dialog med samtlige kjeder, og ønsker å løfte kategorien i tett samarbeid med kundene. Vi opplever at alle er positive, og synes det er spennende at det skjer noe nytt i kategorien, sier Fredrik Eriksen.

– Vil vi få se flere Finish-nyheter i løpet av året?

– Vi jobber med det, og har fått forespørsler om enkelte produkter. Finish er jo den største aktøren innenfor vaskemidler globalt, og har mange spennende produkter vi ser har et stort potensial i det norske markedet.

Saken fortsetter under annonsen

Klesvask

Giltor har også fått ansvaret for Vanish. Her er de inne med tre produkter i dagligvarehyllene: flekkfjerneren som «alle» kjenner til, samt Vanish Oxy Action.

– Hva er det?

– Det spurte jeg meg om også da vi begynte å jobbe med dette. Og det viser seg at det er et kjempeprodukt! Det du gjør er å erstatte halvparten av vaskemiddelet med Vanish Oxy Action, og da kan du vaske klærne helt ned på 20 grader – og de blir garantert helt rene, forteller Fredrik Eriksen entusiastisk.

– Da sparer du strøm og varmtvann, og ikke minst – du dobler klærnes levetid. Dette produktet er altfor lite kjent, så det har vi tenkt å gjøre noe med, forsikrer Eriksen.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb