Tine, Bama, Backe og Nortura vant årets Plastløftepriser

Publisert: 16. februar 2023 kl 11.16
Oppdatert: 16. februar 2023 kl 11.22

Onsdag 15. februar ble fire bedrifter premiert for sitt arbeid med å lage mer sirkulær emballasje. Det skjedde da Grønt Punkt Norge for fjerde gang delte ut Plastløfteprisene.

Prisen for «Design for gjenvinning» fikk Nortura for sitt arbeid med å innføre monoplast i stedet for laminater på blant annet kjøttkaker. Prisen for «Økt bruk av gjenvunnet plast» gikk til Tine for utviklingen av rømmebeger i resirkulert plast fra kjemisk gjenvinning. Prisen for «Reduksjon av unødvendig plast» fikk Backe Vestfold Telemark for sitt foregangsarbeid med å stille krav til emballasje på byggeplass. «Holdbarhetsprisen» gikk til Bama for deres arbeid med Holdbarsjekken.

­– Vi har erstattet 50 prosent av plasten i rømme- og crème fraîchebegrene våre med resirkulert plast, og det er veldig stas at arbeidet vi gjør blir lagt merke til, sier leder for emballasje i Tine, Morten Aas, i en pressemelding. 

Plastløftet
Plastløftet ble startet i 2019 av Grønt Punkt Norge, for å få flere bedrifter til å forplikte seg til å jobbe for en mer sirkulær plastøkonomi ved å:
  • øke bruken av resirkulert plast
  • redusere unødvendig bruk av plast
  • designe for gjenvinning

Ledige stillinger – Dagligvarejobb